Companiile din domeniile bancar, publicitate, financiar, audit si tehnologia informatiei sunt cel mai expuse riscului demisiilor in bloc, potrivit specialistilor de resurse umane.

Expansiunea accelerata a unor afaceri, precum cele din sectorul financiar-bancar, presupune o absorbtie rapida si, dupa caz, consistenta de personal. Cum propriile resurse nu sunt intodeauna suficiente, solutia angajatorului este de a se uita la concurenta. Recrutarea in bloc a specialistilor din departamentele similare a devenit o practica in ultima perioada. Pentru compania care face oferte „in bloc“, avantajele sunt numeroase. in primul rand, echipa „relocata“ este deja sudata, iar membrii ei pot relationa fara a mai fi nevoie de o perioada de acomodare. in al doilea rand, termenul de solutionare a deficitului de personal se reduce simtitor. Ce solutii exista insa pentru o firma ajunsa in situatia de a fi parasita de echipe intregi de angajati?

„Am avut cazuri in care ni s-a cerut sa gasim oameni intr-o perioada de 48 de ore“, spune Stephen Moroz, country manager al firmei de resurse umane Hudson. Una dintre solutiile pe care managerul de HR le are la indemana in cazul unei plecari in masa este sa ceara ajutorul unei companii de recrutare. Sunt putine, insa, cazurile in care acestea reusesc sa se plieze intr-un timp atat de scurt pe nevoile companiei-client. in plus, chiar daca demersul reprezinta o reusita, „oamenii nu sunt productivi din prima zi. Trebuie sa treaca printr-o perioada de acomodare, de traininguri“, spune Cristina Savuica, general manager al Lugera&Makler.

Integral in Capital