Topul companiilor aeriene din Romania in functie de costul biletului pe kilometru. Calatoria cu avionul a facut posibila micsorarea distantelor dintre orase, tari si continente. Platforma online Rome3Rio a realizat un top al companiilor aeriene in functie de costul pe kilometru. Astfel, cea mai ieftina companie din Romania este Aeroflot din Rusia, cu un cost de 0,09 dolari/kilometru. Platforma online Rome2Rio a realizat un clasament al companiilor aeriene din intreaga lume, dar de data aceasta a fost luat in calcul costul unui bilet de avion pe kilometru. Au fost comparate preturile la biletele de avion de la 312 companii aeriene pentru a determina pretul mediu pe kilometru. Sunt mai multi factori care influenteaza pretul pe kilometru, inclusiv tipul de aeronava folosit, rutele, distanta, salariile locale, costul cu combustibilul, dar si veniturile suplimentare, cat si taxele de pe aeroporturi, scrie Economica.net.

Business reportFoto: Colaj foto

Avioanele Airbus vor fi facute cu aluminiu de la Alro Slatina. Alro Slatina va fi de la anul furnizor pentru Airbus. Combinatul romanesc ii va oferi gigantului aeronatic european placi de aluminiu pentru aparatele de zbor. Alro va livra incepand de anul viitor placi din aliaje dure din care Airbus va face parti componente ale avioanelor.Nu se stie deocamdata pe cati ani se intinde contractul si nici in ce fabrici Airbus va ajunge aluminiul romanesc, dar este un contract de cateva milioane de euro. O viitoare fabrica Airbus este construita chiar in Romania, la Ghimbav, unde vor fi produse elicoptere incepand din 2017, anunta Digi 24.

Oltchim a obtinut un profit net de 18,5 milioane lei, in primul semestru. Combinatul chimic Oltchim Ramnicu Valcea, aflat in insolventa din 2013, a realizat un profit net de 18,5 milioane lei, adica 4,1 milioane de euro, in primul semestru al acestui an.De asemenea, Oltchim a avut vanzari nete mai mari cu aproape 4%, in valoare de circa 378 de milioane de lei (84 de milioane de euro), potrivit raportului semestrial transmis Bursei de Valori Bucuresti. Oltchim raportase la jumatatea anului trecut un profit net, contabil, de 2,31 miliarde lei (518 milioane euro), dupa anularea unor datorii de 2,35 miliarde lei in baza planului de reorganizare, din activitatea curenta combinatul chimic avand in primul semestru din 2015 pierderi in scadere la 9,12 milioane lei, relateaza AdevarulFinanciar.

CE face inca un pas in procedura de infringement impotriva Romaniei privind produsele de tutun.Comisia Europeana a transmis saptamana trecuta Guvernului adresele oficiale de punere in intarziere cu privire la netranspunerea directivelor europene de fabricare si etichetare a poduselor de tutun. Profit.ro anuntase la sfarsitul lunii iunie ca forul de la Bruxelles pregateste aceasta etapa a procedurii de infringement - de incalcare a tratatului de aderare. Surse oficiale au declarat pentru Profit.ro ca Guvernul a primit saptamana trecuta notificari din partea Comisiei Europeane pentru declansarea a 5 actiuni de neindeplinire a obligatiei de comunicare a masurilor nationale de transpunere a directivelor UE. Comisia a decis ca Romania sa fie pusa in intarziere cu privire la Directiva de stabilire a galeriei de avertismente ilustrate care trebuie utilizate pe produsele din tutun si cu privire la Directiva care reglemneteaza fabricarea, prezentarea si vanzarea produselor din tutun si a produselor conexe.

Dezastru locativ: Romanii sunt cei mai inghesuiti din Europa. Romanii sunt cei mai ingramaditi locuitori ai Europei, depasind de trei ori media ratei de supraaglomerare a locuintelor din Uniunea Europeana, potrivit datelor cuprinse in Strategia Nationala a Locuirii.In 2014, rata de supraaglomerare a Romaniei a fost de 52,3%, cea mai mare dintre tarile Uniunii, depasind de trei ori media de 16,9%, potrivit Eurostat. Romania a fost urmata de Polonia (44,2%) si Bulgaria (43,3%). Rata de suprapopulare in randul cetatenilor expusi riscului de saracie din Romania a fost de 63,7%, depasita de Ungaria cu 71,0%. Un alt indicator care ofera o imagine asupra calitatii locuirii este suprafata locuintelor din Romania. In 2012, suprafata medie a unei locuinte la nivelul intregii Uniuni Europene a fost de 102,3 mp. Suprafata medie utila a unei locuinte variaza de la 46,9 mp in Romania, la 68,1 mp in Lituania pana la 156,4 mp in Cipru, scrie Capital.

Vanzarile Mercedes-Benz inregistreaza cel mai bun an din istorie. Conform datelor publicate de Daimler, vanzarile reusite in prima jumatate a acestui an sunt cele mai bune din istoria Mercedes-Benz. Iar desi orice crestere este urmata in mod normal de o domolire, se pare ca marca germana nu are de gand sa se opreasca, doborand record dupa record.In iulie, Mercedes a vandut 163.770 de vehicule la nivel global, in crestere cu 9,4 procente comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. In total, in 2016 au fost comercializate 1,170,383 de unitati cu 11,7% mai mult decat in 2015. Noua Clasa E este printre cel mai bine vandute modele din gama in iulie, insa, deloc surprinzator, si SUV-urile castiga tot mai mult teren, anunta Auto Bild.