Dilemele noii legi RCA: Schimbam Codul Rutier sau cream o institutie pentru suspendarea voluntara a inmatricularilor auto. Ministerul de Interne, Ministerul Transporturilor si Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) cauta solutii pentru implementarea Ordonantei RCA. Surse din piata asigurarilor au explicat ca una dintre probleme este legata de felul in care soferii care vor asigurare obligatorie pe o perioada determinata isi pot suspenda voluntar inmatricularea autovehiculului. Solutiile sunt fie schimbarea Codului Rutier, fie infiintarea unei institutii care sa poata opera legal aceasta suspendare. Ordonanta RCA a intrat in vigoare. Potrivit acesteia, polita RCA se va emite doar in baza unui contract de asigurare, re-innoibil anual. Contractul RCA permite plata politei pe o luna, doua, sase sau oricat timp masina asigurata se afla pe drumurile publice, potrivit Economica.

Business reportFoto: Colaj foto

Apple vrea sa cumpere producatorul de masini sport McLaren cu 1,7 miliarde de euro. Gigantul american Apple negociaza preluarea constructorului britanic de masini sport McLaren pentru 1,5 miliarde de lire sterline, echivalentul a 1,74 miliarde de euro, scrie "The Guardian". Aceasta ar fi cea mai mare achizitie a producatorului iPhone dupa preluarea producatorului de casti Beats in anul 2014, pe care Apple a dat trei miliarde de dolari, aproximativ 2,65 miliarde de euro. O intelegere intre cele doua companii ar revolutiona industriile auto si de tehnologie, scrie sursa citata. Presa a mai scris in ultimii ani ca Apple lucreaza la realizarea unei masini electrice autonome, scrie Adevarul.

Finantele anunta masurile de simplificare a Codului fiscal. Ministerul Finantelor Publice anunta miercuri debutul unor consultari preliminare in urma carora va supune dezbaterii publice un proiect de modificare a Codurilor fiscal si de procedura fiscala. Obiectul acestor consultari, anunta un comunicat al Finantelor, il constituie un pachet de masuri care vizeaza modificari ale: Codurilor fiscal si de procedura fiscala, Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, OUG 146/2002 privind formarea si utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului, proceduri interne care vor contribui la debirocratizare, informeaza Curs de Guvernare.

OMC a decis ca UE a acordat subventii ilegale pentru Airbus. Uniunea Europeana nu a reusit sa elimine o serie de subventii ilegale acordate constructorului de avioane Airbus a decis joi Organizatia Mondiala a Comertului - OMC. OMC a deschis astfel calea unor posibile sanctiuni in valoare de mai multe miliarde de dolari impotriva Bruxelles-ului, transmite Bloomberg. Aceasta este ultima evolutie dintr-o disputa comerciala care dureaza de peste un deceniu intre SUA si UE cu privire la subventionarea producatorilor de avioane Boeing si Airbus, noteaza Capital.

Scandalul emisiilor: Pana in toamna anului 2017, Volkswagen va repara toate masinile din Europa. Comisia Europeana a anuntat, miercuri, ca grupul german Volkswagen AG s-a angajat ca pana in toamna anului viitor sa repare toate masinile din Europa, care au fost implicate in scandalul emisiilor (Dieselgate), potrivit Reuters si RTE News, citate de Agerpres. Comisarul pentru justitie, consumatori si egalitate de gen, Vera Jourova, s-a intalnit cu un membru al Consiliului de Administratie al Volkswagen, care a dat asigurari ca pana la sfarsitul anului va fi prezentat un plan pentru informarea clientilor cu privire la necesitatea reparatiilor, astfel incat masinile sa indeplineasca normele UE privind emisiile de oxid de azot, relateaza Romania Libera.

Mercedes-Maybach S600 Pullman este disponibil si intr-o versiune Guard. Producatorul german Mercedes-Benz continua traditia de a oferi versiuni blindate pentru cele mai luxoase modele ale sale, completandu-si gama cu noul Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard. Asemenea versiunii "obisnuite" Maybach S600 Guard, noua varianta Pullman cu ampatament extins se concentreaza pe protejarea pretentiosilor sai ocupanti. Astfel, limuzina a primit un blindaj extrem de puternic, care o incadreaza in clasa VR9, adica este capabila sa reziste la explozii usoare si atacuri cu diverse arme de foc, scrie Auto-Bild.

Paradoxul de la Drumuri: 12 posturi ocupate din 100 scoase la concurs, desi se ofera salarii mai mari ca in privat. CNADNR a scos la concurs peste 100 de posturi anul acesta, insa doar 12 au fost ocupate, potrivit reprezentantilor companiei. Asta desi pentru unele posturi se ofera salarii mai mari decat in privat. Cum se explica paradoxul din acest cuib de "bugetari de lux"? Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a scos la concurs anul acesta, incepand cu data de 19 aprilie, peste 100 de posturi, potrivit datelor de pe site-ul propriu. Pentru o parte dintre posturi, salariile sunt chiar mai mari decat in mediul privat, dupa cum sustin oficialii de la Drumuri, informeaza Economica.