2008 se anunta a fi un an sumbru pentru economia mondiala, avertizeaza specialistii. Asta pentru ca, cele mai multe state, sunt, in continuare, afectate de criza creditelor din Statele Unite ale Americii si de preturile la petrol, pe fondul deprecierii dolarului american. Fondul Monetar International si-a redus deja previziunile in ce priveste cresterea economiei, la nivel global, pe anul viitor, la 4,8%.

"Anul 2008 va fi un an sumbru pentru Statele Unite ale Americii si pentru Europa", estimeaza economistul sef al cabinetului Global Insight, Nariman Behravesh. La randul sau Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica si-a redus de la 2,7% la 2,3% perspectivele sale privind cresterea economica a tarilor din zona euro in 2008.

Ca urmare a crizei cu care s-au confruntat pietele internationale in 2007, spcialistii se arata extrem de ingrijorati cu privire la perspectivele pentru 2008. In plus cresterea economica mondiala va fi afectata de inasprirea conditiilor de creditare din sectorul bancar. Analistii spun chiar ca Statele Unite se afla intr-o zona exprem de periculoasa,existand un risc de recesiune.

Business Standard