Dinozaurii de pe caile ferate romane. Pe ce rute circula cele mai vechi trenuri ale CFR Calatori. Pe caile ferate romane inca mai circula trenuri construite la fosta fabrica Malaxa in secolul trecut. Dar acestea nu sunt cele mai vechi trenuri utilizate de catre CFR Calatori. Cea mai veche cale ferata montana din Sud-Estul Europei inca mai poate fi parcursa intr-un tren de epoca. Imagini cu trenuri Malaxa aflate in circulatie au facut senzatie recent pe retelele de socializare. "Nu e o fantoma. Nici un tren pentru detinuti. Nici un exponat de muzeu. Osia de facuta de Malaxa, carcasa e recuperata de la fiare vechi si circula, din cand in cand, atunci cand nu ramane in pana pe traseu, pe caile ferate romane. Intre Medgidia si Tulcea. Absolut autentic!", remarca un utilizator Facebook. Altul comenteaza ca pentru infrastructura din Romania, Malaxele sunt perfecte. ¬Avem linii cu viteze maxime de 60-80 km/h, ma refer la liniile secundare. Acesti dinozauri se preteaza perfect pentru asa ceva", spune acesta, anunta Economica.net.

Business reportFoto: Colaj foto

Posta franceza intra pe piata imobiliara romaneasca printr-o fuziune de proportii. Bancile de investitii Natixis si La Banque Postale au anuntat finalizarea procesului de fuziune a diviziilor lor imobiliare AEW Europe si Ciloger. Tranzactia reprezinta intrarea grupului francez La Post pe piata imobiliara romaneasca, unde AEW detine cladirea de birouri America House din Bucuresti si parcul de retail Promenada din Targu Mures. Fuziunea dintre cele doua companii creeaza un gigant cu active in administrare in valoare de peste 24 mld. euro. Noul grup va deveni al treilea cel mai mare manager de active imobiliare de pe piata franceza. AEW Europe a fost detinuta de Natixis Global Asset Management (60%) si CDC Group (40%). Participatia CDC Group a fost achizitionata de Natixis inainte de finalizarea tranzactiei. De cealalta parte, Ciloger era detinuta de La Banque Postale (90%) si CNP Assurances (10%). In noua structura, AEW Europe este controlata de Natixis in proportie de 60% si de La Banque Postale in procent de 40%, relateaza Capital.

Fiica celebrei Christine Valmy a preluat conducerea Scolii de Cosmetica din Bucuresti si vrea sa o relanseze.Fiica celebrei cosmeticiene Christine Valmy, Marina Valmy, a preluat conducerea Scolii de Cosmetica din Bucuresti, prima de acest fel din Romania, pe care o va reorganiza si relansa."Telul nostru este sa aducem metodele si standardele educationale ale Scolilor de estetica americane in salile de clasa din Romania si sa stimulam interesul fata de stiinta si arta estetica. Ma aflu aici, la Bucuresti, pentru a prelua misiunea si aspiratiile mamei mele si imi doresc sa fiu implicata in continuare in procesul educational din Romania", a declarat Marina Valmy. Marina Valmy este vice-presedintele retelei americane Christine Valmy Inc. si directorul centrelor de excelenta in estetica si ingrijire corporala pe care compania le are la nivel mondial. Ea a fost implicata in dezvoltarea internationala a companiei Christine Valmy Inc. in Statele Unite, Asia, Romania, Malaezia si India, scrie Profit.ro.

Proiect: Ministerul Agriculturii va plati pana la 3.000 de lei pentru fermierii care isi cumpara porci de rasa. Ministerul Agriculturii vrea sa suporte 50% din costul achizitionarii de porci de rasa pura sau hibrizi pentru a creste astfel productia de carne din Romania. Fermierii ar putea primi pana la 3.000 de lei pentru un vierus de rasa pura sau hibrid. Producatorii agricoli constituiti ca PFA, intreprinderile individuale si familiale, persoanele fizice care detin atestat de producator sau crescatorii de porcine persoane juridice, precum si orice forme asociative cu personalitate juridica vor putea beneficia de bani de la stat pentru a-si cumpara porci de reproducere de rasa pura sau hibrizi, se arata intr-un proiect de Hotarare de Guvern, lansat in dezbatere publica de catre Ministerul Agriculturii. Beneficiarii ar putea primi astfel un ajutor de minimis de maximum 3.000 lei/cap vierus din rasa pura si/sau hibrid; maximum 1.100 lei/cap scrofita din rasa pura si maximum 600 lei/cap scrofita hibrida. Cuantumul ajutorului de minimis reprezinta aproximativ 50% din valoarea de piata a animalelor de reproductie, relateaza Economica.net.

Companiile schimba strategia. Banii in plus nu vin doar de sarbatori. Companiile din Romania nu doar ca isi gasesc angajati tot mai greu, dar le e si din ce in ce mai dificil sa ii pastreze. In privat, bataia pe forta de munca a crescut bonusurile oferite salariatilor cu un sfert in ultimul an, iar daca inainte banii in plus veneau doar de sarbatori acum tot mai multi patroni isi deschid portofelele luna de luna. Piata muncii devine o piata in care dicteaza oferta si cum oferta e mica, angajatul primeste nu doar mai multi bani, ci si mai multe zile de concediu. Avantajele angajatilor cresc direct proportional cu deficitul de forta de munca. In mediul privat, competitia pe resursa umana a crescut salariile cu 8% in ultimul an si bonusurile cu 22%. Compania de leasing de personal Smartree arata ca patronilor le e tot mai greu sa gaseasca candidati pentru locurile de munca scoase la concurs, iar daca ii gasesc, sansele sa-i fie furati de o alta companie sunt mari. Asa se face ca a-i retine pe cei buni in firma devine principalul efort de HR. Companiile nu doar ca au marit bonusurile, dar incep sa le ofere tintit, catre angajatii performanti, scrie Digi 24.

Skoda confirma un Kodiaq coupe. Piata din China este una extrem de importanta pentru toti constructorii. Iar Skoda nu face rabat de la aceasta regula. Pentru a putea reusi in tara Marelui Zid, ai nevoie de ceva care sa fie practic, dar si sa epateze. Iar Skoda a inteles acest lucru si a gandit deja strategia pentru China. In perioada imediat urmatoare vom vedea o versiunea coupe a lui Kodiaq. Momentan nu stim daca va ajunge si in Europa, insa declaratia oficialilor lasa loc de interpretari, anunta Auto Bild.