Semnal de avertizare timpurie: salariul mediu creste in lei dar bate pasul pe loc in euro. Castigul salarial mediu net anuntat luni de INS pentru luna septembrie 2016 a fost de 2.094 lei, cu 18 lei sau aproape un procent mai mare decat in luna precedenta. Exprimat, insa, in moneda unica europeana, castigul salarial mediu net a fost, pentru a treia luna consecutiv, de 466 euro (sau 940 euro la preturile medii din UE). Puterea de cumparare s-a situat la +14,9% fata de cea inregistrata cu un an in urma, valoare ce a marcat, consolidarea tendintei de crestere a acestui indicator. Iar asta INAINTE de perioada electorala si de transpunerea in fapte a promisiunilor de majorarea substantiala a veniturilor pentru largi categorii de populatie, legate de bugetul de stat, potrivitCurs de Guvernare.

Business reportFoto: Colaj foto

Compania de Drumuri ar putea vinde roviniete online din decembrie, dupa sase ani de "pregatiri" si un dosar la procuratura. CNAIR, urmasa CNADNR, ar putea lansa in decembrie un portal propriu pentru plata rovinietei, proiect prevazut inca din 2010. Intre timp, le-a platit comisioane de milioane de lei distribuitorilor care au vandut roviniete pe site-urile lor. Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) are in vedere punerea in productie a portalului web, unde utilizatorii vor putea achita atat tariful de utilizare a drumurilor nationale (rovinieta - n.r.), cat si tariful de trecere de la Fetesti - Cernavoda, incepand cu luna decembrie a acestui an, portal prin intermediul caruia vor putea fi efectuate plati cu cardul bancar, au spus pentruEconomicareprezentantii companiei.

E.ON raporteaza pierderi record din cauza deprecierilor de active. E.ON, al doilea grup energetic din Germania, a raportat pierderi record, din cauza costurilor asociate cu tranzitia la energia regenerabila si a noilor deprecieri de active de la compania Uniper, transmit Reuters si MarketWatch. E.ON si-a redus, in 12 septembrie, majoritatea legaturilor cu centralele pe baza de combustibil fosil si cu depozitele de gaze naturale, dupa listarea subsidiarei Uniper la Bursa de la Frankfurt. In urma divizarii E.ON, a fost creata o noua companie, Uniper, cu sediul in Dusseldorf, Germania. Aceasta opereaza independent de la 1 ianuarie 2016, dupa ce a preluat centralele pe baza de combustibili fosili, activitatile de tranzactionare a materiilor prime si un sfert dintre angajatii E.ON. Activele Uniper vor fi responsabile de circa jumatate din actualul profit al E.ON. Aproape o treime din cei aproape 14.000 de angajati ai Uniper vor fi in Rusia, noteazaCapital.

Toyota C-HR a intrat pe linia de asamblare a uzinei din Turcia. Toyota a demarat productia modelului C-HR in cadrul uzinei Sakarya, Turcia. Noul SUV al producatorului japonez va fi produs alaturi de Corolla si Verso. "Toyota C-HR este un produs extremde important nu doar pentru Toyota Motor Manufacturing Turkey, ci pentru intreaga companie. Segmentul SUV-urilor creste rapid, iar acest model reprezinta un adversar de top in clasa", a declarat unul dintre oficialii Toyota. Noua Toyota C-HR este disponibila si in Romania. Modelul poate fi comandat atat cu motorul de 1,2 litri si 115 CP, dar si impreuna cu sistemul de propulsie hibrid de 122 CP. In standard, modelul japonez vine cu un sistem de tractiune fata, dar optional se poate configura si un model cu tractiune integrala, relateazaAuto-Bild.

O companie ofera bilete de avion cu pret redus din SUA spre Canada, fara intoarcere. Codul promotional este "jumpbecausetrump". O companie care vinde bilete de avion a lansat o oferta promotionala, drept raspuns la informatiile conform carora multi locuitori ai SUA vor sa se mute in Canada, dupa alegerea ca presedinte a lui Donald Trump. "Rezultatul alegerilor din Statele Unite ale Americii ne-a luat pe toti prin surprindere iar site-urile de stiri au titrat ca website-ul de imigrari al Canadei a fost coplesit de numarul mare de accesari. De aceea, Vola.ro vine in sprijinul celor care vor sa emigreze din SUA, in Canada, cu o oferta speciala la bilete de avion: toate biletele de avion one-way din SUA spre Canada, achizitionate de pe Vola.ro, beneficiaza o reducere cuprinsa intre 20% si 30%", precizeaza un comunicat transmis miercuri, informeazaRomania Libera.

Mega Image angajeaza oameni in regim part time. Sunt vizati studentii. Iata posturile si programul de munca. Mega Image, cel mai mare lant de supermarketuri din Romania, parte din grupul Ahold Delhaize, angajeaza, in regim part time, personal in posturi de casier si lucrator comercial. Sunt vizati pentru aceste posturi in special studentii. Mega Image angajeaza oameni in regim part time. Posturile deschise de companie sunt cele de casier si lucrator comercial "Vrei sa lucrezi aproape de casa, facultate, camin? Sa vii, dar mai ales sa pleci repede?Vrei sa ai colegi de gasca? Vrei sa lucrezi intr-o companie stabila si inovatoare? Indiciu: rimeaza cu "posibilitati de dezvoltare". Vrei sa te poti baga la stagii de practica sau in programele de internship Mega Image?". Asa incepe anuntul de recrutare pentru posturile de casier si lucratori comerciali, in regim part time, publicat recent de Mega Image pe un site de recrutare, arataEconomica.

Altex deschide un magazin de patru milioane de euro la Bistrita. Altex inaugureaza, joi, al doilea magazin din orasul Bistrita si primul de tip greenfield din zona. Investitia se ridica la patru milioane de euro, iar lucrarile pentru constructia magazinului, unul dintre cele mai mari din tara, au inceput inca din luna aprilie. Cladirea are doua etaje si o suprafata de 1.500 de metri patrati, plus o parcare pentru clienti. Deschiderea noului magazin Altex, situat pe Calea Moldovei nr.15A din Bistrita, face parte din procesul de extindere a lantului detinut de compania romana si creeaza aproape 30 de locuri de munca. Cu tot cu noua unitate, Altex detine 96 de magazine in tara. Inaugurarea de joi este "rezultatul cererii de produse electronice si electrocasnice venite din partea locuitorilor aflati in aceasta zona a tarii", afirma Dan Ostahie, CEO Altex Romania, cel mai mare retailer electro-IT din tara, scrieNew Money.