Romania devine un nou hub al Europei pentru electrocasnice. Produsele de aici merg la export, romanii cumpara branduri mari.Productia in crestere de electrocasnice din Romania ne transforma in noul hub al acestei industrii in Europa. Desi romanii prefera sa cumpere aparatura din export, produsele made in Romania ajung in Italia, Franta, Germania, Rusia sau Turcia. Cu o productie cu peste 5% mai mare de frigiderele si congelatoare si un plus de peste 3% la echipamentele de gatit de mari dimensiuni (cuptoare, masini de gatit etc) in 2016 fata de anul anterior, Romania devine "un hub al productiei de electrocasnice din Europa", arata ultimul raport al companiei de cercetare Euromonitor International consultat deEconomica.

Business reportFoto: Colaj foto

Greenpeace Romania a descoperit 35 de transporturi ilegale de lemn.O echipa Greenpeace Romania a identificat in doua zile aproximativ 319 metri cubi de lemn ilegal intr-un singur sat. Se transporta in continuare lemn fara acte sau se inregistreaza un volum mai mic decat cel real. Greenpeace Romania a transmis o sesizare in acest caz catre Procuratura (DIICOT), Garda Forestiera Valcea si Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor. Cercetarea cu privire la transportul lemnului pe raza localitatii Gureni, Com. Pestisani, jud. Gorj a fost realizata in periaoada a efectuat in perioada 17-18 noiembrie 2016. In aceasta localitate isi desfasoara activitatea patru societati de prelucrare si transport al lemnului, informeazaCapital.

Planul european pentru dezvoltarea capacitatii comune de aparare: Fond pentru achizitii comune de echipamente militare.Comisia Europeana a prezentat miercuri un plan de actiune in domeniul apararii, cu masuri pentru utilizarea mai eficienta de catre statele membre a resurselor destinate unei capacitati de aparare comune. Printre aceste masuri figureaza si instituirea unui Fond european de aparare, care va fi folosit pentru cercetarea in domeniu si pentru cumpararea in comun a unor echipamente militare precum dronele sau elicopterele, relateazaCurs de Guvernare.

EuroNCAP - teste pentru Audi Q2, Ford Edge, Suzuki Ignis, Hyundai Ioniq si Ssangyong Tivoli/XLV. In cadrul celor mai recente teste de impact organizate de EuroNCAP, am primit rezultatul pentru o noua serie de modele noi, printre care cateva importante pentru piata din Romania. Astfel, avem calificative de siguranta pentru SUV-ul de clasa mica Audi Q2, noul Ford Edge, Suzuki Ignis, Hyundai Ioniq si SsangYong Tivoli/XLC. EuroNCAP - Audi Q2: cel mai mic SUV din familia Audi a trecut cu brio peste testele de impact, obtinand 5 stele. Audi Q2 a obtinut 93% pentru protectia adultilor, 86% pentru protectia copiilor, 70% pentru cea a pietonilor, potrivitAuto-Bild.

Logistica, prima oprire a marilor fonduri de investitii in drumul spre Romania. Piata romaneasca a spatiilor logistice si industriale devine tot mai mult terenul de joaca al marilor fonduri de investitii internationale. Ceva e clar ca le ademeneste. Nu e o intrebare retorica: ce au in comun pe piata romaneasca gigantii Blackstone, TPG si GIC? Toate cele trei fonduri de investitii si-au facut intrarea aici achizitionand proiecte in sectorul local de logistica si industrial. Evaluat la circa 2,4 milioane de metri patrati de catre firma de consultanta imobiliara JLL Romania, aceasta industrie a devenit in ultimii ani un soi de "bursa alternativa", cu randamente pe masura comparatiei. Spre exemplu, acestea au ajuns la mijlocul acestui an la 8,75%, potrivit datelor companiei de consultanta imobiliara CBRE, scrieNewMoney.

Luna trecuta s-au evaporat 1,7 trilioane dolari de pe pietele de bonduri. Castigarea alegerilor in SUA de catre republicanul Donald Trump a precipitat vanzari in pietele globale de obligatiuni. Aceste lichidari masive de pozitii au condus la pierderi in echivalent de 1,7 trilioane dolari, cel mai mare impact negativ de o luna din istoria pietelor de bonduri. Hemoragie pe pietele mondiale de bonduri, antrenate in principal de reculul din cea mai lichida piata din lume a hartiilor de valoare, cea a titlurilor de trezorerie americane, unde, spre exemplu, randamentul notelor cu scadenta la 10 ani a urcat in zona unui maxim al acestui an de 2,437% astazi, arataProfit.

Angajari pe salarii de la 2.000 lei net pe luna pana la 9.000 lei net lunar. Iata oferta de munca.Economicava prezinta oferta de munca disponibila in aceasta perioada in Romania, platita cu salarii care pornesc de la 2.000 lei net lunar si care ajung la 9.000 lei net pe luna. Iata posturile vacante si profilurile profesionale si de personalitate cautate de angajatori. O firma de pe piata spalatoriilor profesionale angajeaza manager general pe care-l oferteaza cu salariul de 9.000 lei net lunar. Candidatul potrivit pentru acest post are studii superioare, cunoaste ori engleza, ori germana, are cunostinte economice, experienta relevanta pentru acest post de cel putin cinci ani.