De ce e necesara reducerea accizei la carburanti la 1 ianuarie: Scaderea taxarii anuleaza impactul scumpirii petrolului. Scaderea accizei la carburanti si a TVA, teoretic decise pentru 1 ianuarie, dar despre care nu mai vorbeste nimeni in aceasta perioada electorala, ar urma sa compenseze efectul scumpirilor generate de scumpirea petrolului. In contextul in care preturile carburantilor tind sa creasca, urmare a deciziei OPEC de a limita productia, lucru care a dus deja la scumpirea petrolului, o scadere a taxelor, care au urma sa sa intre in vigore la 1 ianuarie, ar anula impactul cresterilor de pret la pompa si ar apropria Romania de situatia tarilor din jur din punct de vedere al taxarii, scrieEconomica.

Business reportFoto: Colaj foto

Romania a pierdut o investitie japoneza de 60 de milioane de euro, care ar fi creat 1.100 de locuri de munca. Producatorul japonez de rulmenti si echipamente electronice Minebea a decis sa investeasca peste 60 de milioane de euro intr-o fabrica in orasul slovac Kosice, in defavoarea Romaniei, care s-a aflat de asemenea pe "lista scurta" a niponilor pentru acest nou proiect, anunta site-ul slovac spectator.sme.sk. "Chiar daca mana de lucru este mai ieftina in Romania, Minebea a decis sa investeasca in Kosice. Slovacia si Romania au concurat in runda finala (pentru aceasta fabrica - n.r.)", a spus ministrul slovac al economiei, Peter Ziga, arataNewMoney.

Revelionul la un hotel de patru stele din Brasov, mai scump decat o saptamana in Dubai, cu tot cu avion dus-intors.Vacanta de Revelion in Romania e mai scumpa decat excursiile in strainatate. Peste 2.000 de euro este pretul pentru un pachet de patru nopti la un hotel de patru stele din Brasov. Mai mult decat sapte zile la Dubai, cu tot cu transportul cu avionul. Patru nopti la hotelul Kronwell de patru stele din Brasov, pentru perioada de Revelion, costa 2.338 de euro pentru doua persoane, potrivit informatiilor disponibile pe platforma de rezervari Booking.com, relateazaEconomica.

Ferrari 488 Challenge a debutat oficial. Noapte trecuta, Ferrari a tinut un eveniment special in SUA. In cadrul acestuia, italienii au scos la licitatie ultimul exemplar LaFerrari, dar au si prezentat noul 488 Challenge. Sub capota lui Ferrari 488 Challenge se afla acelasi V8 twin-turbo de 3,9 litri care produce 661 CP. Doar ca, italienii au facut o serie de modificari si au reusit sa mareasca performantele supercarului. Sistemul ECU a fost modificat, masa totala a fost micsorata, iar caroseria a primit ceva elemente aerodinamice noi. In urma acestor modificari, 488 Challenge a reusit sa parcurga un tur pe circuitul de la Fiorano in doar un minut si 15 secunde, cu sapte secunde mai rapid decat versiune 488 GTB, arataAuto-Bild.

Corpul de control al premierului: Peste 110 milioane de lei platite pentru softuri care nu au fost utilizate sau care functioneaza defectuos. Noua ministere si institutii subordonate au platit peste 110 milioane lei, in perioada 2011 - 2016, pentru produse sau licente software instalate, dar neutilizate, neimplementate sau care au probleme serioase de functionare, potrivit unei analize realizate de Corpul de control al premierului. Suma inseamna 2, 95% din totalul valorii de 3,733 miliarde de lei a contractelor pentru achizitionarea de produse si licente software semnate in ultimii 5 ani, informeazaCurs de Guvernare.

CFR Calatori trage pe linie moarta peste 10% dintre vagoanele mai noi, fabricate la Arad. CFR Calatori detine 269 de vagoane fabricate la Arad dupa 2005, dintre care 86% sunt functionale, restul fiind imobilizate pentru reparatii planificate, au spus pentru Economica reprezentantii companiei. Din totalul vagoanelor furnizate CFR Calatori de-a lungul timpului ca vehicule nou construite de catre intreprinderea de profil de la Arad, 269 sunt fabricate dupa 2005. Dintre acestea 86% sunt functionale, eforturile actuale fiind indreptate inspre cresterea acestui procent la valori de peste 90%, prin reducerea numarului de vagoane imobilizate pentru reparatii planificate", au declarat reprezentantii CFR Calatori, citati deEconomica..