RCS&RDS face angajari in tara.Economicava prezinta oferta de munca disponibila in aceasta perioada la RCS&RDS, si asteptarile angajatorilor de la candidati pentru locurile de munca vacante. Oferta de locuri de munca disponibila in aceasta perioada la RCS&RDS RCS&RDS angajeaza pe postul de reprezentant vanzari pentru incasari in magazin. Candidatul potrivit pentru acest post are studii medii, e rezistent la stres, poate gestiona situatii de criza, e adaptabil, stie sa lucreze la PC, a mai lucrat in structuri care presupun interactiunea cu clientii, are abilitati dezvoltate de comunicare interpersonala.

Business reportFoto: Colaj foto

Ce compromisuri fac angajatorii pentru a atrage personal calificat.Marii angajatori sunt dispusi sa aloce bugete suplimentare pentru atragerea de forta de munca. Se intampla in vestul si in centrul tarii, unde salariile au crescut in acest an si de trei ori. "Ne izbim acum de un lucru care era mai greu de anticipat anterior: nu prea avem forta de munca. Cererea creste, productia da sa creasca, dar se opreste in acest obstacol", spunea Mugur Isarescu la inceputul lunii noiembrie, la prezentarea raportului asupra inflatiei. O realitate pe care marii angajatori din industrie si din servicii o confirma fara ezitare. Departamentele de resurse umane ale marilor companii sunt intr-o continua "vanatoare" de personal, desfasurata atat prin resurse proprii, cat si cu ajutorul companiilor specializate in recrutare, potrivitNewMoney.

Profitul in varianta statului: nici 6 milioane de euro din 278 de companii, vegheate de 220 de angajati ai AAAS.Starea companiilor moitorizate sau administrate de Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS)- urmasa fostelor organisme post-comuniste responsabile cu privatizarea- a fost cel mai adesea caracterizata de lipsa de transparenta. O atitudine previzibila daca privim rezultatele activitatii sale - potrivit analizei care a facut obiectul unei interpelari ramase fara raspuns a deputatei PNL Andreea Paul. Pe pagina web, institutia se descrie ca fiind: "institutia romaneasca de referinta in domeniul administrarii/ vanzarii actiunilor statului si al valorificarii creantelor cu o experienta de peste 20 de ani", avand in portofoliu 278 de companii la care este actionar majoritar sau minoritar, scrieCurs de Guvernare.

Te califici daca ai cel putin studii medii. Miscarile care aduc pe final de an "focurile de artificii" pe piata de fuziuni si achizitii. "Nu aduce anul ce aduce ceasul" - ar putea fi sinteza unei evolutii a pietei locale de fuziuni si achizitii care a bifat a cincea cea mai mare tranzactie din 2000 incoace. Pe o piata a fuziunilor si achizitiilor aparent arida, lipsita de tranzactii spectaculoase sau care sa depaseasca 100 de milioane de euro (cu o singura exceptie - preluarea Shopping City Sibiu de catre NEPI), doua mutari de final de an aduc focurile de artificii asteptate de analisti. In discutiile anterioare cu NewMoney, specialistii din M&A estimau ca valoarea pietei de profil ar putea ajunge la 2,4-2,5 miliarde de euro - sub nivelul celei de anul trecut - si mizau pe tranzactii mari (peste 500 de milioane de euro), in special in zona de retail, servicii medicale si IT, realizate in ultimele doua luni ale anului, noteazaNewMoney.

Toyota Hilux 2.4 D4-D - O unealta legendara.De cinci decenii incoace, Hilux este un simbol al fiabilitatii si rezistentei in timp. Reuseste noua generatie, mai stilata si mai rafinata, sa duca mai departe aceasta reputatie? Dupa o istorie de aaproape 50 de ani si circa 18 milioane de exemplare produse de-a lungul celor sapte generatii, Toyota Hilux este ceea ce in limba engleza se exprima prin "Motoring Icon". Adica un model atat de reprezentativ pentru segmentul sau, incat pe anumite piete, numele sau ar trebui sa devina substantiv comun (un fel de adidas pentru pantofii sport). Iar cea mai cunoscuta trasatura a pick-up-ului japonez este fiabilitatea si capacitatea de a functiona in cele mai vitrege conditii climatice de pe pamant, arataAuto-Bild.

Fed a majorat dobanda cheie pentru prima data in acest an.Rezerva Federala a SUA (Fed) a majorat, miercuri, dobanda cheie, de la 0,25%-0,5% la 0,5%-0,75%, fiind prima decizie in acest sens de anul acesta. Dobanda de referinta din SUA fusese majorata, cel mai recent, in decembrie 2015, prima decizie monetara in acest sens din ultimii aproape 10 ani. "Avansul numarului de locuri de munca a fost substantial, iar rata somajului a scazut. Cheltuielile gospodariilor au crescut moderat, dar investitiile in mijloace fixe ale firmelor au ramas slabe. Inflatia a crescut de la inceputul anului, dar ramane sub obiectivul pe termen lung al Comitetului, de 2%, ceea ce reflecta, partial, scaderea preturilor la energie si importuri", se arata intr-un comunicat al Comitetului de politica monetara, informeazaProfit.

8.000 de asistati social care primesc venitul minim garantat de la stat ar fi putut munci. Cati bani pierde statul.8.000 de romani care primesc de la stat venitul minim garantat ar fi putut munci, anul trecut, dat fiind ca erau locuri de munca pentru ei, se arata intr-un raport al Curtii de Conturi. Oamenii fie nu au vrut sa munceasca acolo, fie nu au stiut, si nici nu au fost consiliati de autoritati. Cati bani ar fi castigat statul, daca cei 8.000 de asistati ar fi devenit angajati. "Circa 4% din numarul de persoane beneficiare de venit minim garantat ar fi putut ocupa unul din aceste locuri de munca pentru muncitori necalificati, avand in vedere nivelul redus de pregatire profesionala a acestei categorii de beneficiari", se arata intr-un audit al Curtii de Conturi, relateazaEconomica.