Business report: Angajari pe salarii care pornesc de la 1.500 lei si pot depasi 3.500 lei pe luna; Curtea de Conturi: Prejudicii de 4, 2 mil. lei, constatate in urma auditului derulat la ANOFM; Productia de autovehicule din Romania continua sa scada  

de Ariana Lazurca     HotNews.ro
Luni, 19 decembrie 2016, 3:01 Revista Presei | Business


Angajari pe salarii care pornesc de la 1.500 lei si pot depasi 3.500 lei pe luna. Iata oferta de munca disponibila in aceasta perioada in Romania, pentru care angajatorii au facut publice salariile pe care sunt dispusi sa le ofere candidatilor selectati. Iata pe ce posturi angajeaza si ce asteptari au angajatorii de la candidati. Un service auto angajeaza mecanici cu minima experienta in domeniu, pe salarii de cel putin 3.500 lei lunar. Angajatorii ofera candidatilor selectati contract de munca pe perioada nedeterminata, conditii de munca foarte bune, o masa calda pe zi, potrivit anuntului de recrutare. O retea privata de sanatate angajeaza pe postul de operator call center. Candidatul potrivit pentru acest post e bun comunicator, stie sa lucreze la PC, e flexibil, arata Economica.

Curtea de Conturi: Prejudicii de 4, 2 mil. lei, constatate in urma auditului derulat la ANOFM. 
Expertii Curtii de Conturi au estimat, in urma misiunilor de audit/control desfasurate anul acesta la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, la agentiile teritoriale pentru ocuparea fortei de munca si la centrele regionale de formare profesionala a adultilor, vizand contul anual de executie a bugetului asigurarilor pentru somaj pe anul 2015, venituri suplimentare in suma de 1,035 milioane lei, prejudicii de 4,214 milioane lei si abateri financiar contabile de 90,994 milioane lei. Conform raportului Curtii de Conturi, in ceea ce priveste calitatea gestiunii economico-financiare, platile efectuate cu incalcarea cadrului legal, unele dintre acestea generatoare de prejudicii, expertii au constatat mentinerea nejustificata la finele anului 2015 a sumei de 55,056 milioane lei, scrie Capital.

Productia de autovehicule din Romania continua sa scada. 
In Romania au fost fabricate in primele 11 luni ale acestui an 337.745 de autovehicule, cu 5,9% mai putine decat in aceeasi perioada a anului trecut, in contextul in care productia de Dacia Logan la Mioveni a scazut 46,8% in perioada ianuarie-noiembrie, iar exporturile totale de autovehicule au scazut cu 8,7%, potrivit datelor publicate vineri de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA). In luna noiembrie au fost fabricate 36.207 autovehicule, cu 24,2% mai mult decat in luna precedenta a acestui an. Din numarul total de autovehicule fabricate dupa zece luni, 300.288 unitati au fost produse de catre Dacia, iar restul de 37.457 unitati de catre Ford, potrivit Adevarul.

Audi A3 Sportback 1.0 TFSI VS Mercedes A 180: Cu doar trei cilindri spre victorie
. Audi A3 are motor de numai 1,0 litri, iar acum trebuie sa faca fata atacului lui Mercedes-Benz Clasa A, care are avantajul cilindreei. Premium este deja un termen uzat. Pana si producatorii coreeni il folosesc in promovarea modelelor lor, iar despre marcile europene de volum, nici nu mai vorbim. Insa in clasa compacta, premium sunt cu adevarat doar trei modele, venite de la triada germana Audi-BMW-Mercedes. Cel mai reprezentativ criteriu de departajare a acestora fata de restul plutonului este pretul, care porneste acolo unde se termina lista de versiuni ale masinilor de volum. Insa, pentru a face performanta, reputatia si pretul prohibitiv nu sunt suficiente, iar produsele trebuie reimprospatate constant prin actualizari tehnice si de design, noteaza Auto-Bild.

Romanii incep anul 2017 cu o taxa noua. Incepand cu 1 ianuarie 2017 vom plati o taxa suplimentara de depozitare a deseurilor nerecliclate la groapa de gunoi, de 80 de lei pe tona. Taxa va fi platita de firmele de salubritate care duc gunoiul la groapa, iar acestea vor recupera banii de la cetateni si de la firme, adica de la cei care produc gunoi, informeaza Romania Libera.

Noi reguli pentru dezvoltatorii imobiliari. Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) pregateste mai multe reguli privind documentatia si informatiile necesare inregistrarii, precum si modalitatea si termenele de raportare pentru dezvoltatorii imobiliari. Norma pregatita stabileste ca, in vederea inregistrarii de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, dezvoltatorii imobiliari sunt obligati sa depuna mai multe documente, relateaza Profit.

Productia de carbune a Romaniei a scazut cu 10% in primele 10 luni, importurile au crescut. Productia de carbune net a Romaniei a totalizat in primele zece luni ale acestui an 3,413 milioane tone echivalent petrol, fiind cu 10,2% (388.500 tep) mai mica fata de cea din perioada similara din 2015, conform datelor centralizate de Institutul National de Statistica (INS). In perioada mentionata, Romania a importat 462.200 tep carbune net, cu 9.400 tep (2,1%) mai mult comparativ cu cantitatea importata in aceeasi perioada a anului trecut. Conform proiectului Strategiei Energetice, publicat pe site-ul ministerului de resort, Romania dispune de rezerve totale de 12,6 miliarde tone lignit, concentrate geografic in Bazinul Minier Oltenia. Zacamintele in exploatare totalizeaza 986 milioane tone, anunta Economica.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5263 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Noi reguli pentru dezvoltatorii imobiliari (Luni, 19 decembrie 2016, 8:58)

  Nevermind [utilizator]

  In afara de g) si h), restul reprezinta acte emise sau aflate la institutiile statului. Cum era cu "scapatul de hartii"?!? Ce hal de imbecili incompetenti... V-ar trebui permis de iesit pe strada, ca duhniti de prostie si autosuficienta.

  a) Certificatul de înregistrare, în copie certificată, conform cu originalul;
  b) Certificat constatator emis de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului cu datele societăţii, în
  copie certificată, conform cu originalul;
  c) Certificatul constatator emis conform art. 171 din Legea 359/2004 privind simplificarea
  formalităţilor la înregistrarea în registrul comerţului a persoanelor fizice, asociaţiilor familiale şi
  persoanelor juridice, înregistrarea fiscală a acestora, precum şi la autorizarea funcţionării
  persoanelor juridice, în copie certificată, conform cu originalul;
  d) Actul constitutiv, în copie certificată, conform cu originalul;
  e) Dovada că societatea comercială este operator de date cu caracter personal, în conformitate cu
  prevederile Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu
  caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare;
  f) Cazierul judiciar pentru persoanele responsabile cu administrarea și conducerea societății;
  g) Declarație pe proprie răspundere a administratorului societății comerciale că personalul care
  interacţionează cu clienţii în scopul acordării de credite dispune de cunoştinţe şi experienţa
  adecvate naturii, extinderii şi complexităţii activităţii vizate, îndeplinind cerinţele
  prevăzute în anexa nr. 3 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 52/2016;
  h) Procedura de acordare a creditului.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by