Cele mai cautate destinatii turistice in noul an vor fi cele care ofera combinatia optima de noutate, exotism, lux si cultura.

Din Laos in Miami turistii sunt pusi pe descoperit locuri noi, dar nu fac nici un compromis in privinta calitatii serviciilor.

Topul a fost realizat de cotidianul american The New York Times, care a alcatuit la inceput de an un clasament al celor mai cautate destinatii turistice in 2008.

Din topul de 53 de locuri alcatuit de cotidianul newyorkez nu lipsesc destinatii clasice precum Londra, Las Vegas sau Vietnam. Daca Praga ocupa un loc de cinste in prima jumatate a topului, la numarul 14, iar regiunea Tokaj din Ungaria si-a facut loc pe penultima pozitie, nici un oras romanesc nu intra inca in clasamentul ziarului american. Reproducem in continuare primele 10 pozitii din acest top, cu observatia ca recomandarile sunt mai ales din zona turismului de ultralux si mai putin pentru turismul de tineret sau de familie.

Laos

1 Vietnam si Cambodgia nu mai sunt la moda de anul asta. In 2008, Laos se anunta a fi noul centru de atractie din Indochina. Monumente istorice precum complexul de temple de la Wat Phou si capitala Vientiane atrag turistii in cautare de obiective culturale. Case plutitoare de lux din lemn de tec navigheaza pe raul Mekong, iar nomazii globali se indreapta catre orasul Luang Prabang. Aici pot gusta meniul laotian de la 3 Nagas sau pot face plaja pe marginea unei piscine spate in spate cu raul, la ultra selecta Résidence Phou Vao.

Lisabona

2 - Turistii in cautare de chilipiruri au descoperit de mult Lisabona, una din cele mai ieftine capitale europene. Insa in ultimii ani Lisabona a devenit si o importanta destinatie culturala.

Integral in Romania libera