Prezentat pentru prima oara in toamna anului trecut, la Salonul de la Frankfurt (IAA), unde a avut statut de concept, noul BMW X6 va avea premiera mondiala peste putin timp, la Salonul de la Detroit (NAIAS 2008). X6 se adreseaza, de altfel, in special pietei americane, fiind produs la fabrica BMW din Spartanburg, SUA. La fel ca binecunoscutul X5, noul BMW X6 are un design ce se distinge prin liniile alungite si deja tipicul pavilion coborat.

Mai mult, marcheaza aparitia unei noii categorii de automobile, prin asocierea dinamismului tipic BMW cu robustetea versiunilor X, categorie pe care constructorul bavarez a botezat-o prescurtat SAC, de la Sports Activity Coupe. Altfel spus, o combinatie originala intre un SUV si un coupe. BMW X6 este primul din gama care beneficiaza de un nou propulsor V8 biturbo. Dotarile de top includ inovativul sistem Dynamic Performance Control si transmisia integrala inteligenta BMW xDrive.

In plus, distribuirea variabila a tractiunii nu se face doar intre cele doua punti, ci si, daca situatia o impune, intre stanga si dreapta. In fine, sistemul Dynamic Performance Control asigura stabilitate atat la accelerare, cat si dupa ce pedala de acceleratie nu mai este apasata, oferind precizie in viraje si dinamism in conditii dificile de trafic.

AutoNews.ro