54% dintre cei cu venituri lunare de circa 300 de lei folosesc telefonul mobil, potrivit unui studiu Cosmote referitor la preferintele consumatorilor romani.

Atunci cind isi aleg un telefon mobil, tinerii cu virste cuprinse intre 15 si 20 de ani se uita, in primul rind, la camera foto, conform unui studiu realizat, la sfirsitul anului trecut, de compania Cosmote. Al doilea criteriu de alegere a unui telefon mobil pe acest segment de virsta este durata bateriei, ecranul color ocupa pozitia a treia, iar MP3 playerul se afla pe locul 4.

Comparativ, persoanele cu virste cuprinse intre 41 si 45 de ani pun accent, in primul rind, pe simplitate si fiabilitate, uitindu-se mai ales la durata de viata a bateriei telefonului si apoi la aplicatii precum agenda, alarma sau calculator.

De asemenea, alte criterii care atirna greu in favoarea unui mobil la aceasta categorie de virsta sint cele legate de garantia cit mai indelungata a aparatului, simplitatea meniurilor si disponibilitatea lor in limba romana.

Pe intregul segment de virsta luat in calcul (15-45 de ani), primul criteriu de selectie a telefonului mobil este durata bateriei aparatului, urmat de camera foto, ecran color si aplicatii.

Integral in Cotidianul