Jocurile de noroc sunt inofensive pentru persoanele care le folosesc ca pe o sursa de relaxare. Nu insa si pentru cei care viseaza sa dea marea lovitura, castigand la cazino.

Dan are 28 de ani, este din Bucuresti si vine la cazino de doua-trei ori pe saptamana. E casatorit, insa sotia sa nu stie de aceste escapade. Afacerile in domeniul imobiliar pe care le are ii permit sa directioneze o parte din bani catre aceasta pasiune. 10.000 lei este cea mai mare suma pe care a castigat-o de un an, adica de cand joaca. La o suma similara se ridica si cea mai mare pierdere a lui Dan.

Dupa ce a pierdut banii, s-a gandit sa uite de masinile electronice si nu a calcat doua saptamani pragul unui cazino. Insa placerea acestei distractii l-a adus inapoi. „Aici uit de toate problemele. De obicei stau trei-patru ore. Stau mai mult cand ma enervez, adica atunci cand bag bani multi si nu castig”, spune el.

Daca pune in balanta cat castiga si cat pierde, rezulta ca scoate din buzunar intre 1.500-2.000 de euro pe luna pentru jocul la cazino.

Tot mai multe femei in cazinouri

Se distreaza, se relaxeaza, uita de probleme, pierde timpul, vrea sa joace, vrea sa castige sau sa piarda, dar intotdeauna sa riste. Acesta este jucatorul la cazino fie ca alege aparatele electronice, fie cazinourile live, unde un crupier da bila la ruleta si un dealer imparte cartile de joc.

Pasionatii de jocuri de noroc au nevoie de adrenalina, spun angajatii cazinourilor, cei care ii urmaresc in fiecare zi. Iar adrenalina o gasesc in bani, atunci cand pierd si castiga.

Dintre popoarele lumii, cei mai inflacarati jucatori de cazino si aparate sunt arabii, indienii, turcii, grecii si italienii, considera Sorin Georgescu, directorul general al cazinourilor „Maxbet” din Romania.

Barbat, cu varsta cuprinsa intre 25 si 45 de ani, cu venituri medii sau mari si care are propria sa afacere. Acesta este portretul jucatorului de cazino din Romania, potrivit directorului „Maxbet”. Insa din ce in ce mai multe femei vin sa-si petreaca timpul in fata aparatelor de joc. Spre deosebire de barbati, „femeile o fac de distractie. Ele vin in cazino insotite de cateva prietene”, spune Sorin Georgescu.

Joc pentru distractie

Persoanele care-si petrec timpul in aceste localuri pot fi impartite in doua categorii. Pe de o parte sunt jucatorii care gasesc in salile cu masini electronice o sursa de distractie, de petrecere a timpului liber, la fel cum te-ai duce la cinema sau la bowling. Pe de alta parte, sunt cei care vaneaza sentimentul de risc, adrenalina.

Integral in Evenimentul Zilei