Microsoft a vindut in Romania circa 100.000 de licente de Windows Vista de la lansarea oficiala a sistemului de operare, a declarat, in exclusivitate pentru Cotidianul, Silviu Hotaran, director general al Microsoft Romania.

Lansarea Windows Vista in Romania a coincis cu vizita lui Bill Gates, fondatorul Microsoft, in Romania, in luna februarie 2007.

„Am crescut mult in ultimii 11 ani. Acum dorim sa fim in rindul celor care fac schimbare, nu doar al celor care profita de efectele ei. De aceea facem multe experimente pe piata locala, cum ar fi vinzarea de software cu abonament, de Office preplatit“, a precizat Silviu Hotaran.

La nivel mondial, grupul Microsoft a vindut peste 100 de milioane de licente ale sistemului de operare Windows Vista de la lansarea acestuia, in ianuarie 2007, pina la inceputul sarbatorilor de iarna, ca urmare a numarului mare de persoane care au achizitionat computere personale, transmite Reuters. Anuntul a fost facut de presedintele Microsoft, Bill Gates, la o expozitie de produse electronice de consum organizata in Las Vegas.

Reprezentantii celui mai mare producator de aplicatii informatice la nivel mondial au precizat ca nu au luat inca in calcul vinzarile Windows Vista din timpul sarbatorilor. Sezonul de cumparaturi din perioada Craciunului si Anului Nou este marcat in mod traditional de vinzari ridicate de computere.

Vinzarile noului sistem de operare lansat anul trecut de Microsoft au crescut constant. La sfirsitul lunii septembrie, grupul vinduse 88 de milioane de licente Vista, dupa ce a depasit nivelul de 60 de milioane, la sfirsitul lui iunie.

Cotidianul