Probabil ca povestea cu masina care functioneaza cu aer comprimat ne-a mai trecut pe a urechi. Acum insa totul a devenit realitate. Vehiculul care utilizeaza un motor alimentat de 1814.4 kg de aer comprimat stocat in rezervoare din fibra de carbon va intra in productie in India destul de curand. Asta dupa 15 ani de munca inglobata de dezvoltarea lui.

Cel care a facut posibil acest vis a fost cel mai mare producator auto din India, Tata Motors si fostul ingeiner din F1, Guy Negre. Vor exista doua modele: MDI Citycat si Minicat. Acestea sunt construite din materiale usoare si sunt generoase atat in zona spatiului pentru pasageri, cat si pentru bagaje. Ambele se bucura de 0 emisii de CO2.

Energia necesara pentru a reumple rezervoarele de aer costa aproximativ 2 dolari, iar independenta este de 60 de km. Exista, optional, si unitati de propulsie clasice pentru a dubla distanta parcursa pana la reumplerea rezervorului.

Intrebarea este daca MDI Citycat si Minicat ar putea, in fapt, sa creasca cererea pentru aer comprimat. Imaginati-va cum ar fi sa faca cineva bani din vinderea aerului comprimat imbuteliat. Cu resursele mari de la Tata Motors si setea nepotolita de masini mici cu consum redus de pe piata Indiei - si chiar cea Europeana -, aceste “jucarii” au sanse destul de mari sa devina un succes.

StiriAuto.ro