Operatorul de telecomunicatii RCS& RDS a primit in conturi cele 500 mil. $ (340 mil.€) aferente creditului contractat de la un consortiu de banci condus de ING si Citibank.

Potrivit unor surse din interiorul companiei, acordul final pentru obtinerea creditului a fost semnat in decembrie anul trecut, banii fiind deja virati in conturile RCS&RDS. Informatiile au fost confirmate pentru Business Standard de catre Misu Negritoiu, director general al ING Bank Romania. Banii vor fi directionati refinantarii unui credit contractat anterior de companie si extinderii retelei de telefonie mobila 3G, serviciu lansat in a doua parte a anului trecut in cateva orase din tara.

“O parte din bani vor fi utilizati pentru finantarea proiectelor curente ale companiei de extindere a acoperirii cu servicii de internet broadband, telefonie fixa si mobila”, a declarat anterior pentru Business Standard Ovidiu Ghiman, director comercial al companiei. Potrivit anuntului de convocare publicat in Monitorul Oficial, pe data de 11 februarie va avea loc AGA in care urmeaza sa fie aprobata majorarea capitalului social al companiei, prin emiterea unui numar de 74.935.830 de actiuni nominative. RCS&RDS a renuntat, la sfarsitul anului trecut, la planurile de listare pe Bursa de la Londra, din cauza interesului slab al investitorilor. Afacerea RCS&RDS, cu vanzari de 221 mil. euro in 2006, este controlata de omul de afaceri oradean Zoltan Teszari.

Business Standard