BARONII GAZULUI. Sotiile a peste 17 directori ai Romgaz SA si Transgaz SA lucreaza in aceleasi companii in care sotii lor ocupa pozitii de conducere.

Majoritatea directorilor companiilor de stat Romgaz SA si Transgaz SA merg la serviciu in familie: sot si sotie. EVZ a identificat 11 familii la Romgaz si alte sase la Transgaz. La nivelul angajatilor simpli, numarul este mult mai mare, completandu-se cu veri, fini si alte rude prin alianta.

„Ce este aici, nu va vine sa credeti. Romgaz este o familie uriasa: sotii, copii, veri, nepoti, fini, cuscri, nici nu va puteti imagina!”, ne-a declarat sub protectia anonimatului un oficial al companiei Romgaz. Acesta lucreaza in sistemul Romgaz de peste 15 ani si a detinut functii de conducere care i-au permis sa cunoasca institutia din interior.

Din informatiile detinute de EVZ rezulta ca la Romgaz exista cel putin 11 familii la nivelul managementului. Directorii in cauza sunt: Marcel Piteiu, fost director adjunct, in prezent deputat PD si director la Directia de Explorare, Dumitru Gheorghe Rotar, director Divizia Exploatare-Productie, Adrian Lucian Stancu, director Departament RU&TI&HESQ, Gheorghe Radu, director Departament Dezvoltare, Scridon Ion, director tehnic, Totan Costel, director, Stefanescu Rodica, director economic, Mihai Man, director tehnic, Dumitru Dobrescu, director tehnic, Constantin Manoliu, director dezvoltare, Gheorghe Oprisor, director tehnic.

O situatie similara se regaseste la Transgaz. Aici am identificat sase directori ale caror partenere le sunt subalterni: Ioan Chetan, Ioan Bacila, Gheorghe Cristolovean, Dumitru Gheorghe, Polosan Zaharie si Pavlovschi Vlad.

Integral in EvZ