SCOP Computers Romania a anuntat ieri ca va lansa peste o luna, in Romania, cel mai usor laptop din lume, cu o greutate de numai 779 de grame.

Este vorba de un model din seria Portege R500 de la Toshiba. Pretul la care computerul va putea fi achizitionat nu a fost comunicat insa. In afara Romaniei el poate fi cumparat la sume cuprinse intre 2.000 si 2.900 de dolari, in functie de optiuni.

Este primul notebook de la Toshiba care este dotat cu hard disk SSD (Solid State Drive) de 64GB. SSD-urile prezinta avantajul ca sunt mai rezistente la socuri si vibratii, deoarece nu presupun parti in miscare, au un consum de energie mai mic si sunt mai silentioase.

Acumulatorul are o durata de viata de la 7 ore pana la 12,5 ore.

In favoarea greutatii reduse au fost insa sacrificate o serie de performante. Modelul nu incorporeaza o unitate optica, are un singur slot de memorie RAM, iar circuitul grafic este un Intel GMA 950 cu memorie partajata din cea a sistemului. Mai mult, procesorul este o versiune de consum scazut de Intel Core 2 Duo seria U, mai putin performanta decat versiunea obisnuita a aceluiasi procesor.

Evenimentul Zilei