Fondul Suveran - proiectul oficial. Problemele de investitii, de vanzare de actiuni, de ajutor de stat, de guvernanta politica.La 8 luni dupa anuntul initial privind infiintarea unui Fond Suveran de Dezvoltare si Investitii - masura cuprinsa in programul de guvernare adoptat de Parlament in ianuarie 2017- Ministerul Finantelor a pus in dezbatere publica, miercuri seara, proiectul de lege de infiintare a acestuia. Din documentele oficiale, reiese ca statul roman va fi actionar unic al FSDI si isi exercita calitatea de actionar prin intermediul Ministerului Finantelor Publice. Potrivit acelui document, FSDI va "inghiti" 27 de companii la care statul detine participatii minoritare sau majoritare, cu o valoare contabila de circa 45 miliarde lei (10 miliarde euro), scrieCurs de Guvernare.

Business reportFoto: Colaj foto

Doi regi misteriosi ai asfaltului isi disputa centurile de pe Valea Prahovei.Compania de Drumuri a declarat in sfarsit castigatorii licitatiilor pentru centurile de pe cel mai aglomerat drum turistic din tara, lansate in urma cu doi ani. Numai ca asocierea desemnata sa construiasca Centura Comarnic a fost contestata de catre cea care a castigat Centura Busteni si invers, au spus pentru economica.net reprezentantii CNAIR. Noii regi ai asfaltului isi pun bete in roate. Lupta pentru construirea centurilor Comarnic si Busteni, scoase la licitatie in toamna lui 2015, se da acum intre doua asocieri conduse de firme romanesti putin cunoscute, noteazaEconomica.

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc: Am deblocat o mare parte din traficul de pe Centura de Nord a Capitalei. Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, intr-o postare publicata pe pagina de Facebook, a anuntat ca soferii pot circula, pe patru benzi pe intreaga sectiune din Centura Capitalei dintre autostrada Bucuresti-Pitesti si Chitila (DN7). "De azi am deschis circulatiei 7,5 km noi din Centura de Nord a Capitalei, pe 4 benzi! Desi incepute inca din mai 2013, lucrarile la sectorul de centura, cuprins intre A1 si DN7, au stagnat pentru o lunga perioada de timp. Am deblocat o mare parte din traficul de pe Centura de Nord a Capitalei", explica Razvan Cuc, potrivitCapital.

CTP cumpara cu 18 milioane de euro doua parcuri logistice din vestul tarii. Dezvoltatorul si administratorul de parcuri industriale si logistice CTP a anuntat ca investeste circa 18 milioane de euro in achizitionarea a doua parcuri logistice, situate in orasele Ineu si Salonta, de la compania slovaca IPEC Group. Cele doua proprietati totalizeaza 119.000 de metri patrati de teren si 37.000 de metri patrati de suprafata inchiriabila. Ele au o pozitionare strategica in partea de vest a tarii, respectiv in judetele Arad si Bihor, foarte aproape de granita cu Ungaria, conformNew Money.

25 milioane de tigari de contrabanda, capturate in perioada de vara. Autoritatile romane au capturat peste 25 milioane tigari de contrabanda in perioada de vara, cu 15 milioane mai putin decat in intervalul martie - mai, iar valoarea totala a capturilor s-a cifrat la 23 milioane de lei, fata de cele 30 de milioane de lei din primavara, potrivit datelor publicate pe site-ul campaniei www.stopcontrabanda.ro. Datele arata ca autoritatile au reusit zilnic sa impiedice sa ajunga pe piata neagra din Romania peste 15.000 de pachete de tigari de contrabanda in perioada de vara, informeazaCapital.

Aston Martin va avea toata gama cu motoare hibrid din 2020. Aston Martin va avea toata gama cu motoare hibrid din 2020 si compania britanica mai pregateste o serie de modele full electrice care vor reprezenta 25% din vanzari in 2030. "Vom ajunge la 100% hibrid pana la mijlocul anilor 2020" spune CEO-ul Aston Martin, Andy Palme, citat de autonews.com. Mai mult, compania britanica vrea sa dezvolte pe cont propriu tehnologiile necesare pentru a trece la propulsia hibrid si full electrica, noteazaAuto-Bild.