Deficit record la Fondul de Sanatate. Deficitul Fondului Unic de Asigurari Sociale de Sanatate (FNUASS) a ajuns la sfarsitul lunii iulie la suma record de 1,564 de miliarde de lei, potrivit executiei bugetare pe primele sapte luni. Nu pentru ca sumele colectate la principalul capitol din venituri (contributiile de sanatate) ar fi fost sub asteptari, ci, in primul rand, pentru ca statul nu a virat decat o parte mica din subventiile promise prin legea bugetului, noteazaCurs de Guvernare.

businessFoto: Colaj foto

Angajatii din Romania, printre cel mai prost platiti din Europa in raport cu cat produc.Romania este a treia tara din Uniunea Europeana cu cel mai mic raport intre salariile primite de angajati si Produsul Intern Brut. Autoritatile de la Bucuresti i-au anuntat pe investitori ca vor sa schimbe aceasta stare de lucruri. In anul 2016, ponderea salariilor primite de angajatii romani a fost de 34,2% din Produsul Intern Brut, potrivit datelor Eurostat, potrivitEconomica.

Pilonul II se clatina. Cum ne asiguram batranetea fara pensia obligatorie. Anuntatele masuri de ajustare a sectorului de pensii private ar putea afecta serios fondurile Pilonului II. Solutiile alternative de economisire capata, in acest context, o importanta speciala pentru romanii care vor sa isi asigure o batranete, pe cat posibil, fara griji financiare. Depozitul bancar, asigurarile de viata de tip unit linked (cu componenta investitionala), pensia pri￯vata facultiva si fondurile de investitii administrate de entitati asociate grupurilor bancare sunt doar cateva variante pentru tinerii de astazi, viitori pensionari, scrieCapital.

Huawei urca pe locul doi in topul producatorilor de smartphone-uri dupa vanzari. Apple cade pe trei. Compania chineza Huawei a urcat pe locul al doilea in topul producatorilor de smartphone-uri dupa vanzarile la nivel global, imediat in urma liderului Samsung, in timp ce Apple, care a reinventat acum 10 ani telefonul inteligent prin primul iPhone, a coborat in premiera pe locul al treilea, informeazaEconomica.

Amazon va investi peste 5 miliarde de dolari intr-un nou sediu. Amazon a transmis ca va deschide cel de-al doilea sediu central in America de Nord, care va angaja pana la 50.000 de lucratori, potrivit CNN Money. Compania a anuntat joi ca este in cautarea unui oras care sa gazduiasca noua cladire"HQ2" in care se vor investi cel putin 5 miliarde de dolari. "Ne asteptam ca HQ2 sa fie pe deplin egal cu sediul central din Seattle. Amazon HQ2 va oferi zeci de mii de locuri de munca", a declarat Jeff Bezos, CEO al Amazon, conformCapital.

Cererea de vehicule cu propulsie alternativa este in crestere in UE. In al doilea trimestru din acest an, inmatricularile au crescut cu 38.0% comparativ cu perioada similara din 2016, fiind inmatriculate in UE un numar de 204,502 autoturisme cu propulsie alternativa, insemnand 5.1% din totalul inmatricularilor de autoturisme noi vandute in al doilea trimestru al anului 2017. Vehiculele electrice (ECV) au reprezentat 1.2% din totalul vanzarilor de autoturisme noi, se arata intr-o statistica a Asociatiei Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM), potrivitAuto-Bild.