S-au gasit banii pentru viitoarea rectificare bugetara: Armata a cheltuit doar 8,15 % din bugetul de inzestrare. Situatia drepturilor salariale din MApN a fost cea care, oficial, a provocat demisia ministrului Adrian Tutuianu. Blocati in controversa disponibilitatilor financiare pentru plata soldelor, a diverselor indemnizatii si a pensiilor, analizele ocolesc alta cifra care nu arata deloc bine: in primele 8 luni ale anului, MApN a platit efectiv doar 641 milioane de lei facturi aferente tehnicii de lupta achizitionate si TVA aferent. Adica 8,15% din bugetul alocat achizitiilor, scrie cursdeguvernare.ro.

BusinessFoto: Colaj foto

Verdict: Criza. Pe ce se bazeaza profetii care anunta apropierea unui nou tsunami economic. Lucian Crooitoru crede ca urmatoarea criza va lovi anul acesta sau, cel tarziu, in 2019. Unda de soc va porni din Statele Unite. Economia americana nu a avut in ultimii 160 de ani perioade de crestere mai lungi de un deceniu - este primul sau argument. Al doilea are legatura cu lectiile invatate din crizele anterioare. "Daca te uiti la modul in care se finanteaza companiile in Statele Unite constati ca in cash-flow-urile lor, in medie, nu mai conteaza atat de mult resursele proprii, adica ceea ce se poate retine din profituri in scopul dezvoltarii. Ponderea covarsitoare o au din nou datoriile", avertizeaza el, scrie NewMoney.ro.

Frankfurt Motor Show, intre nebunia SUV si absenta unor marci importante. Editia din acest an a expozitiei auto de la Frankfurt, IAA 2017, care incepe maine cu cele doua zile dedicate presei si specialistilor, are printre vedete doua modele produse in Romania. Alaturi de acestea, zeci de premiere mondiale sau europene sunt gata sa atraga atentia publicului. Una dintre vedetele incontestabile ale editiei din acest an a IAA 2017 este a doua generatie a micului SUV produs in Romania, la Mioveni, Dacia Duster. Cu un design complet modificat si mult mai atractiv, vehiculul mizeaza in continuare pe un raport dotari/pret imbatabil si pe un spatiu interior optimizat, potrivit Capital.ro.

Se cauta tineri romani care vor sa invete sa faca jocuri video. O universitate din UK vine la Bucuresti. University of Suffolk din Marea Britanie, Politehnica Bucuresti si Gamedev Academy, o scoala privata din Bucuresti, cauta tineri interesati de o cariera in domeniul dezvoltarii de jocuri video, unul dintre cele mai dinamice si creative segmente ale industriei IT. Cursul standard de game deisgn al Universitatii din Suffolk dureaza trei ani, iar studentii pot invata de la profesionisti cu background profesional in industrie. Programul educationa include elemente de abordare psihologica a designului de jocuri video, potrivit Economica.net.

Premierul bulgar anunta construirea unui al doilea pod peste Dunare la Ruse. Un al doilea pod peste Dunare va fi construit in apropierea orasului Ruse, deoarece primul nu mai face fata traficului, a anuntat duminica premierul bulgar, Boiko Borisov, citat de site-ul Novinite. Subiectul va fi discutat in octombrie, la sedinta interguvernamentala, a mai spus Borisov. Potrivit acestuia, Sofia nu va cheltui fonduri de la buget pentru constructia noului pod, ci banii colectati din taxa de trecere. Podul existent nu mai face fata evolutiei din ultimul timp a traficului, in ultimul an inregistrandu-se o dublare a numarului de treceri, potrivit cursdeguvernare.ro.

Brexit: Londra ramane principalul centru financiar global. Londra si-a mentinut si in 2017 titlul de cel mai mare centru financiar al lumii, extinzandu-si dominatia asupra urmatoarelor clasate, New York si Hong Kong, in pofida incertitudinilor legate de Brexit, transmit Reuters si Bloomberg. Capitala Marii Britanii a pierdut doar doua puncte in cel mai recent indice Global Financial Centres publicat de Z/Yen si China Development Institute. Este cel mai redus declin in randul principalelor zece centre financiare globale. New York-ul a ramas pe locul doi, dar a pierdut 24 de puncte in clasament, pe fondul temerilor legate de comertul SUA, potrivit Capital.ro.