Tarifele RCA s-au redus cu circa 20% la persone juridice si pana la 45% la persoane fizice. Noua lege RCA intrata in vigoare la sfarsitul lunii iulie, cu noul tip de bonus-malus, alinierea tarifelor la cea mai buna clasa de bonus si concurenta din piata, a condus la o scadere fara precedent a tarifelor RCA pentru toate tipurile de autovehicule si toate formele de proprietate. In cazul persosanelor fizice, reducerile pot ajunge si la 50% fata de tarifele practicate acum un an, cand aveam preturi reglementate, scrie Economica.

Business reportFoto: Colaj foto

Renasterea industriei chimice din Romania, obiectiv major pentru americani si chinezi. Petrochimia si industria chimica din Romania au mari sanse sa fie puse din nou pe picioare, odata cu investitii de sute de milioane de euro realizate de companii multinationale, in proiect fiind si reinvierea unui colos din perioada comunista. Instalatia petrochimica a rafinariei Petromidia, viitoarea platforma de chimie care va avea pilon principal combinatul Oltchim si potentiala reinviere a proiectului Borzesti - Onesti, alimentata de Romgaz, Conpet, Oil Terminal si BT au potential sa repuna Romania pe harta europeana a puterilor care prelucreaza avansat gazul si titeiul, noteaza Capital.

10 zile pana la split TVA. Cine plateste separat. Incepand cu data de 1 octombrie 2017 intra in vigoare optional plata defalcata de TVA, urmand ca de la 1 ianuarie 2018, asa-numitul split-TVA sa fie obligatoriu. Daca propunerile de schimbare a legii priveau doar firmele inregistrate ca platitori de TVA, aria platilor in contul special a fost extinsa. In plus, statul si-a rezervat dreptul sa foloseasca banii din contul de TVA al firmelor sa stinga alte datorii fiscale. Persoanele impozabile, indiferent daca sunt sau nu inregistrate in scopuri de TVA, au obligatia sa plateasca contravaloarea TVA aferente achizitiilor de bunuri si servicii intr-un cont de TVA al furnizorului, potrivit Economica.

Miliarde de euro asteptate pe aeroporturile romanesti. Extinderea Aeroportului International Henri Coanda este proiectul prin care Ministerul Transporturilor poate "urca la cer" Produsul Intern Brut al Romaniei. Conform unui proiect al Ministerului Transporturilor, cu o investitie de 880 milioane euro, principalul aeroport al Romaniei ar urma sa-si dubleze capacitatea in urmatorii ani. Lucrarile de dezvoltare a infrastructurii aeroportului Henri Coanda sunt prevazute sa inceapa in 2022 si presupun constructia unui nou terminal, platforma multimodala, zona cargo, cai de rulare, drumuri de acces, statie subterana multinivel tren/metrou si zona industriala, conform Capital.

Romania ar trebui sa evite clubul "baietilor rai" din Est. Ce pasi trebuie respectati pentru a trece la euro. Financial Times a publicat, marti, un articol in care lauda progresele facute de Romania, "in ciuda neajunsurilor si a problemelor autoprovocate din ultimul sfert de secol", si precizeaza ca "garda veche" si tarele sale, ramase din fostul regim, sunt inca un obstacol in calea dezvoltarii tarii, mai ales pe plan european. In primul rand, Romania trebuie sa mentina standardele democratice interne si sa apere statul de drept in asa fel incat sa nu se incadreze in categoria "baietiilor rai" din blocul ex-comunist si sa piarda astfel influenta in UE, informeaza New Money.

Vanzarile Volkswagen pe plan global au crescut in august cu 8%. Vanzarile grupului german Volkswagen pe plan global au crescut in august cu 8%, la 820.000 vehicule, pe fondul majorarii cererii in Europa. Livrarile in Europa au urcat luna trecuta cu 2,5% (270.900 vehicule), insa in Europa Centrala si de Est (CEE) s-a inregistrat un avans de 13,4% (55.400 unitati). In China, cea mai mare piata a companiei, vanzarile au crescut cu 9,2%, iar in SUA au urcat cu 4,6%, potrivit Auto-Bild.