Directorul general al companiei municipale ce va administra fondul imobiliar al Capitalei este sotia unui fost sef pe interceptari la "Doi si-un sfert", care a condus firma de paza a primariei Voluntari. Directorul general al Companiei Municipale Imobiliara Bucuresti SA, infiintata anul acesta la initiativa primarului general Gabriela Firea prin votul Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), este Laura Diana Span, fost ofiter specialist MAI la Serviciul Logistica al Inspectoratului Judetean de Politie Ilfov si sotia lui Remus Span, care a condus serviciul de interceptari al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) a Ministerului Afacerilor Interne, dar si mai multe companii locale ale Primariei orasului Voluntari, unde edil este Florentin Pandele, sotul Gabrielei Firea, spune profit.ro.

business reportFoto: Colaj foto

Werk investeste 2,5 milioane de euro intr-o parcare cu 400 de locuri din Timisoara. Werk Property Group a anuntat ca in luna noiembrie va demara constructia unei parcari supraetajate cu o capacitate de 400 de locuri, amplasata langa proiectul de birouri Vox Technology Park din Timisoara, proiect in care vor fi investiti in total 2,5 milioane de euro. Parcarea, dispusa pe cinci etaje, va fi gata in iunie 2018, iar noile locuri de parcare se vor adauga celor 280 deja disponibile in cadrul Vox Technology Park. Parcarea urmeaza sa dispuna si de mai multe statii pentru incarcarea masinilor electrice si spatii pentru biciclete. Dupa finalizarea noii parcari, Vox Technology Park va avea un raport de un loc de parcare la fiecare 38 de metri patrati inchiriabili. Vox Technology Park va dispune de spatii de pana la 3.500 de metri patrati pe etaj, cea mai mare suprafata disponibila din oras, si va oferi o serie intreaga de facilitati, precum spatii comerciale si de servicii, mai multe sali de conferinte, restaurante, cafenea si o terasa suspendata la ultimul etaj, conform New Money.

Exporturile Gazprom catre tarile din afara CSI au crescut cu peste 11%. Grupul rus Gazprom a anuntat luni ca in primele noua luni ale acestui an exporturile sale de gaze naturale spre Europa si Turcia au crescut cu 11,3% in ritm anual, pana la 141,2 miliarde metri cubi, informeaza RIA Novosti. Gazprom a mai informat ca in aceeasi perioada productia sa de gaze naturale s-a majorat cu 19,1%, pana la 339,8 miliarde metri cubi. "Exporturile catre tarile din afara Comunitatii Statelor Independente au crescut cu 11,3% sau 14,4 miliarde metri cubi in perioada ianuarie-septembrie 2017. O cantitate de 141,2 miliarde metri cubi de gaze a fost furnizata consumatorilor", a informat grupul rus intr-un comunicat, informeaza Capital.

Dobanzile: Ce si cu ce pret va decide BNR in sedinta de politica monetara? Febra legata de cresterea accelerata a dobanzilor interbancare din ultima perioada nu reclama vreo decizie dramatica din partea Bancii Nationale (BNR), potrivit analistilor consultati de cursdeguvernare.ro. Marti are loc sedinta periodica de politica monetara a Consiliului de administratie al BNR, pe fondul cresterii dobanzilor, a inflatiei dar si a cererii guvernamentale de bani. Presiunea pare sa vina, insa, din alta parte - asa cum o arata declaratiile politice publice ale premierului Tudose si ale presedintelui PSD Liviu Dragnea. Responsabilitatea privind problemele create in piata de ultimele decizii guvernamentale, privind absorbtia de lichiditati, ar putea fi transferata de catre politicienii arcului guvernamental catre banca Centrala - dupa cum au lasat cei doi lideri politici sa se inteleaga, spune cursdeguvernare.ro.

Hidroelectrica are o noua structura organizatorica. 'Trebuie sa rezolvam un deficit acut de personal'. Hidroelectrica are o noua structura organizatorica incepand din aceasta saptamana, cu rolul de accelerare a procesului de listare si de orientare a companiei catre dezvoltare si investitii, potrivit unui comunicat al companiei. "Reorganizarea societatii este in concordanta cu necesitatile interne identificate, precum si cu viziunea de dezvoltare/ investitii pe care o are noul Directorat. Prin implementarea acestei masuri organizatorice este creat un numar important de noi locuri de munca - functii de executie destinate specialistilor, in structuri cheie care asigura suportul pe termen mediu si lung pentru activitatile de mentenanta, retehnologizare, tehnic si suport productie, proiectare, infrastructuri critice etc", se arata in comunicat, potrivit Capital.

Aproape 90% din spatiile de birouri din Bucuresti sunt pentru inchiriere. Ce detalii influenteaza preturile. Aproximativ 88% din spatiile de birouri din Bucuresti sunt destinate inchirierii, in timp ce restul pot fi cumparate. Situatia este asemanatoare si in Cluj, unde doar 30% din imobile sunt de vanzare, arata o analiza realizata de platforma imobiliara Wizmo.ro si RE/MAX Grup de Lux, franciza ce apartine companiei de real-estate RE/MAX Romania. Pretul mediu de inchiriere al spatiilor de birouri este de 9,62 euro pe metru patrat in Bucuresti, 9,53 euro pe metru patrat in Cluj si 7,54 euro pe metru patrat in Iasi. Preturile spatiilor difera in functie de dotari, amplasament, servicii oferite si clasa birourilor din care fac parte, potrivit datelor furnizate de platforma Wizmo.ro. Totodata, pe langa chirie, pentru spatiile situate in centrele de business se percep si costuri de intretinere (lifturi, casa scarii, spatii tehnice, receptie, cai de acces etc.). Pentru cladirile din Cluj-Napoca, aceste costuri sunt cuprinse intre un euro si trei euro pe metru patrat de spatiu inchiriat, informeaza New Money.