Business Standard: A treia companie petroliera a lumii: Romania, prea mica si riscanta
BP a raportat pentru primele noua luni din 2007 o cifra de afaceri de aproape zece ori mai mare decat aceea inregistrata de grupul austriac OMV, proprietarul celei mai mari companii din Romania, Petrom.
“British Petroleum nu a fost interesata niciodata realmente de intrarea pe piata romaneasca de distributie carburanti. Ne lipsesc rezervele de titei. Avem rezerve de petrol, dar ele nu acopera nici macar nevoile noastre”, a declarat pentru Business Standard directorul general al Premium Lubricants Romania, filiala locala a British Petroleum de vanzare a lubrifiantilor, Dan Mihoc.
“Corporatia este interesata de platforme cu zacaminte solide de petrol, care sa-i asigure o perspectiva pentru 50, 60 sau 70 de ani si care sa nu fie doar zacamant exploatat in tara de extractie, ci care sa-i permita sa aprovizioneze si tarile din jur. BP are o gandire si o strategie globala”, a mai spus reprezentantul BP in Romania, Dan Mihoc.
Reprezentantul local al gigantului petrolier, Dan Mihoc, a adaugat ca BP a avut o tentativa de a intra pe piata din Romania la privatizarea Petrom, prin intermediul joint-venturesului TNK-BP, dar a dat inapoi dupa ce a studiat mai bine situatia rezervelor. Directorul general al Premium Lubricants Romania a aratat ca BP este interesata, in general, de piete mari.
Principalul competitor al BP la nivel global este concernul anglo-olandez Royal Dutch Shell, care a decis sa iasa de pe piata din Romania, conform strategiei grupului.
Integral in Business Standard

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”