Mos Craciun vine mai devreme pentru moldoveni. Ministerul Transporturilor le promite o a treia autostrada, desi nu le-a inceput pe primele doua.Ministerul Transporturilor a anuntat luni ca legatura rutiera cu Moldova reprezinta o prioritate absoluta ce cuprinde 3 coridoare principale de legatura suprapuse cu reteaua Trans-Europeana de Transport si anume: I. Coridorul Moldova - Transilvania - Europa Centrala din care face parte Autostrada Montana cu sectiunile Targu Neamt - Iasi - Ungheni si sectiunea Targu Mures - Targu Neamt cu o valoare totala estimata fara TVA a coridorului de 4,13 miliarde de euro si o lungime totala de 318 km; II. Coridorul Brasov - Oituz - Bacau cu o lungime de 160 km si o valoare estimata de 1,84 miliarde de euro fara TVA, noteazaEconomica.

Business reportFoto: Colaj foto

Micile detalii nemediatizate ale Ordonantei fiscale: taxarea dividendelor se tripleaza.OUG 79/2017 a generat discutii ample din cauza prevederilor vizand transferul contributiilor sociale de la angajator la angajat, dar aceasta nu este singura prevedere care va afecta direct mediul de afaceri. Aceeasi ordonanta va mai produce un efect: Incepand cu anul 2018, pe langa cota de impozitare de 5%, se calculeaza si se plateste contributia de asigurari sociale de sanatate la dividende, in procent de 10%, chiar daca persoana obtine si venituri din salarii, activitati independente sau alte surse. Ordonanta nu prevede explicit acest lucru, ci este rezultat al faptului ca abroga mai multe articole ale legii 227/2015, printre care si art 176 alin (7), ce prevede scutirea de la calculul si plata contributiei de asigurari sociale de sanatate la dividende (cuprinse in categoria veniturilor din investitii) pentru persoanele care realizeaza si venituri din salarii, scrieCurs de Guvernare.

Comisia Europeana: Exporturile de zahar se vor dubla pana in 2030, in timp ce productia de cereale va creste in continuare.Productia de zahar a UE ar urma sa creasca cu 12% pana in 2030, ceea ar putea contribui la o dublare a exporturilor, in timp ce productia de cereale se va majora cu 40 de milioane de tone, la 341 de milioane de tone, potrivit estimarilor in domeniul agriculturii publicate luni de Comisia Europeana. Raportul prezinta prognozele pentru pietele agricole europene in perioada 2017 - 2030 pentru o gama larga de produse agroalimentare, de la carne si produse din carne la culturi agricole, lapte si produse lactate la fructe si legume. Pentru piata terenurilor agricole, raportul estimeaza un declin al suprafetei arabile utilizate in UE, de la 107 milioane hectare in 2017 la 104 milioane hectare in 2030, limitand expansiunea suplimentara a productiei, arataCapital.

Romania va avea o singura bursa, de la 1 ianuarie 2018.Tribunalul Bucuresti a admis cererea formulata cu privire la fuziunea dintre Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si SIBEX, dispunand inregistrarea mentiunilor de fuziune, majorarea capitalului social al BVB si radierea Sibex, se arata intr-un comunicat al Casei de Avocatura PeliFilip, care a asistat intreaga operatiune. In acest fel, Romania va avea o singura bursa de valori de la 1 ianuarie 2018, dupa fuziunea prin absorbtie dintre cel doua burse. La inceputul lunii octombrie, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) anunta ca a primit de la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) acceptul modificarii autorizatiei de functionare ca urmare a majorarii capitalului social de la 76,74 milioane lei la 80,49 milioane lei, in urma fuziunii cu SIBEX, conformRomania Libera.

Romania a fost una dintre tarile UE cu cea mai ridicata rata anuala a inflatiei, in noiembrie.Rata anuala a inflatiei in Uniunea Europeana (UE) a crescut usor in noiembrie, comparativ cu luna octombrie, de la 1,7% pana la 1,8%, cele mai mari cresteri de preturi fiind inregistrate in Estonia (4,5%), Lituania (4,2%), Marea Britanie (3,1%), Letonia (2,7%) si Romania, 2,6%, arata datele publicate, luni, de Eurostat. Comparativ cu situatia din luna octombrie 2017, rata anuala a inflatiei a scazut in patru state membre, a ramas stabila in noua tari si a crescut in 15 tari membre, inclusiv in Romania, de la 2% pana la 2,6%, scrie Agerpres. In zona euro, rata anuala a inflatiei a crescut usor in luna noiembrie pana la 1,5%, de la 1,4% in luna octombrie. Cel mai semnificativ impact asupra cresterii anuale a preturilor in zona euro l-au avut combustibilii pentru transport (0,21 puncte procentuale), combustibilul pentru incalzire (0,07 punct procentuale) si preturile la lapte, branza si oua (0,05 puncte procentuale), informeazaProfit.

Audi RS 4 Avant - combinatie perfecta intre sportivitate si aspectele practice.Cate break-uri cu un spatiu util de 1500 litri te pot duce la destinatie cu 280 km/h? Ei bine, noul Audi RS 4 Avant reprezinta combinatia perfecta intre sportivitate si aspectele practice ale utilizarii cotidiene. Noul Audi RS 4 Avant este propulsat de un motor 2.9 TFSI V6 twin turbo care livreaza 450 CP si un cuplu de 600 Nm. Acceleratia de la 0 la 100 km/h are loc in 4.1 secunde si viteza maxima limitata este de 250 km/h. Optional poate fi ales un pachet care duce viteza maxima la 280 km/h. Cutia tiptronic cu opt rapoarte a fost optimizata pentru un condus sportiv si poate fi comandat optional un diferential sport pentru puntea spate. Spatiul pentru bagaje este de 505 litri si cu banchetele rabatate acesta ajunge la 1500 litri. La interior vom vedea scaune sport dedicate, Audi virtual cockpit si un head-up display, anuntaAuto-Bild.

Tarom are verde la vanzarea avioanelor Airbus A310. Termenul: sfarsitul lui martie 2018.Compania nationala Tarom are unda verde la valorificarea celor doua avioane Airbus A310, retrase din flota spre sfarsitul anului trecut si care puteau efectua zboruri spre SUA si China. In luna iulie a acestui an, Adunarea Generala a Actionarilor a decis amanarea procesului de vanzare. Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor Tarom a aprobat la sfarsitul lunii trecute "valorificarea celor doua aeronave Airbus A310 in cele mai bune conditii de eficienta economica pentru companie". Tarom a semnat contractul de reevaluare a celor doua aeronave, iar conducerea are ca termen vanzarea acestora pana la sfarsitul lunii martie 2018, au declarat pentruEconomicasurse din cadrul companiei. Dupa finalizarea procesului de re-evaluare, compania va stii ce pret poate cere pe cele doua aeronave.