Produsele alimentare romanesti sunt bune de gustat, dar prea scumpe de cumparat - aceasta a fost concluzia germanilor care au vizitat standul Romaniei din cadrul expozitiei internationale de bunuri de consum „Saptamana Verde”, ce are loc in aceasta perioada la Berlin.

Vizitatorii s-au delectat cu delicatese variate, de la branzeturi, sunca de pasare sau muschi de vita la miere, gem de casa si cozonac, toate produse in Romania si prezentate sub eticheta „natural, fara conservanti”.

O parte dintre reprezentantii celor 13 firme sosite aici pentru a testa gusturile occidentalilor au fost dezamagite de rezultatele vanzarilor din primele zile de targ. Ei se gandesc ca vor trebui sa se intoarca cu mare parte din produse inapoi acasa sau sa le dea gratis.

Scump, dom’le, scump!

Producatorii romani spun ca preturile marfurilor lor sunt cu peste 10a mai mari decat cele din Europa, dar nu pot schimba acest lucru. De exemplu, daca 1,3 kilograme de branza se vindea la standul romanesc cu 10 euro, o bucata de 200 de grame de branza greceasca Feta poate fi cumparata din supermarket cu circa un euro.

Integral in Eveneimentul Zilei