Adevarul: Prabuşirea acţiunilor aduce caştiguri bune pe piata la termen

de A.     Adevarul
Marţi, 22 ianuarie 2008, 4:57 Revista Presei | Business

Arbitrajul şi hedgingul - principalele metode care au pus la adăpost investitorii de pe piaţa românească.

Un randament de 180% în câteva zile pe piaţa românească de capital? Deşi pare greu de crezut, câştigurile din trei cifre pot fi obţinute de către investitorii cu experienţă chiar şi în perioade de criză.

Un jucător care ar fi mizat, la începutul anului bursier, 10.000 de lei pe acţiunile SIF Moldova (SIF2) la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), ar fi înregistrat, în momentul de faţă, o pierdere de aproape 1.800 de lei. Pe piaţa la termen însă, contractele derivate cu activ suport titlurile SIF2 au asigurat, în aceeaşi perioadă, randamente short (pe vânzare) de aproape 180%.


Profit de minimum 6% prin arbitraj

Corecţiile bursiere care au prăbuşit, practic, preţurile acţiunilor tranzacţionate la Bursa de la Bucureşti nu au ocolit nici piaţa la termen. Direcţia descendentă a fost valorificată însă de speculatorii pe vânzare, care au obţinut, de la începutul anului, chiar şi dublarea câştigurilor. Astfel, intermediarii au observat o creştere a numărului investitorilor care şi-au încercat norocul pe piaţa la termen.


Preţurile derivatelor pe acţiuni au urmat, la Bursa Monetar Financiară şi de Mărfuri din Sibiu (BMFMS), un traseu descendent pe parcursul a 10 sesiuni consecutive de tranzacţionare. Cotaţiile au dat semne de revenire doar la finalul săptămânii trecute, revenind, ieri, pe scăderi agresive.

Adevarul
259 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version