​Un dosar deschis in decembrie de ANAF, in calitate de creditor, impotriva lui Dan Voiculescu - debitor si in care Mihai Gidea are calitate de tert poprit, are luni termen la Judecatoria Sectorului 3. Dosarul, ce are ca obiect "validare poprire", este descris de Ziare.com drept o masura a Fiscului in incercarea sa de a recupera prejudiciul in dosarul ICA, in care a fost condamnat Voiculescu. Actiunea ANAF vizeaza, potrivit sursei citate, inclusiv posibila proprire a conturilor directorului Antenei 3, care a luat in trecut un imprumut considerabil de la fondatorul trustului Intact.

Mihai GadeaFoto: Captura Antena 3

Dosarul a fost inregistrat la Judecatoria Sectorului 3 pe 13 decembrie.

Potrivit Ziare.com, prin acest proces Mihai Gidea "este amenintat cu blocarea conturilor", in numele unui imprumut de 695.000 de lei facut de la Dan Voiculescu.

Filmul evenimentelor ce au dus la aceasta actiune ANAF, conform sursei citate:

  • In declaratia de avere din 2010, Dan Voiculescu a listat un imprumut in nume personal, in valoare de 785.000 de lei, acordat lui Gadea. Potrivit declaratiei de avere din 2012, Gadea a platit o parte din imprumut si mai avea de plata 695.000 de lei.
  • In 2014, Dan Voiculescu a fost condamnat la inchisoare in dosarul ICA, in care prejudiciul depasea 60 de milioane de euro.
  • Pentru a recupera in totalitate acest prejudiciu, ANAF revendica si banii din imprumutul acordat de Dan Voiculescu lui Mihai Gadea. Nu este clar, insa, ce suma mai are de returnat seful Antenei 3, lucru ce trebuie stabilit de instanta in acest dosar.