O tendinţă din ce în ce mai evidentă la nivelul pieţei imobiliare a Capitalei constă în orientarea dezvoltatorilor spre zonele relativ neexploatate până acum. Dată fiind dificultatea de a găsi terenuri pretabile pentru construcţii la preţuri accesibile, noua ţintă a investitorilor este zona de nord-vest a Bucureştiului, unde preţurile terenurilor sunt încă relativ mici, în comparaţie cu alte zone mai căutate.

"Interesul dezvoltatorilor este orientat spre această zonă pentru că spaţiul disponibil permite investiţii mari. Zona periferică a Bucureştiului, Şoseaua Chitila, începe să cunoască o adevărată dezvoltare prin proiectele ce urmează a fi realizate aici.

Între acestea se numără viitorul mall construit pe Şoseaua Chitila, preconizat a fi cel mai mare complex comercial din Bucureşti şi chiar din S-E Europei", subliniază consultanţii companiei EuroMetropola.

O consecinţă firească a interesului crescând al developerilor va fi însă, conform legii economice a cererii şi ofertei, scumpirea terenurilor din această zonă. Astfel, conform estimărilor consultanţilor EuroMetropola, preţurile actuale ale acestor proprietăţi, ce se ridică în prezent la 300-400 euro/mp, vor ajunge în trei-patru ani până la 1.000 euro/mp

."Experienţa avută cu Plaza România, unde preţul terenurilor de pe Bulevardul Timişoara s-a dublat într-un interval scurt de timp, ne dovedeşte că o construcţie de tip mall determină o cerere ridicată la nivelul terenurilor din jur. Aceeaşi situaţie o întâlnim şi la nivelul zonei periferice a sectorului 1, Şoseaua Chitila", explică reprezentanţii companiei.

Curierul National