Rata medie a redeventelor platite de companii in Romania, una din cele mai mari din Europa Rata medie efectiva a redeventelor si a altor impozite similare platite de companiile care activeaza in Romania se situeaza printre cele mai mari din Europa, potrivit studiului Deloitte "O imagine de ansamblu asupra redeventelor si impozitelor similare. Sectorul upstream de petrol si gaze in Europa". Potrivit studiului, care poate fi citit complet la finalul articolului, in Romania, rata medie efectiva a redeventelor si a altor impozite similare a crescut de la 16,9% in 2015 la 17,4% in 2016 si a scazut in 2017 pana la 13,9%, in principal datorita eliminarii impozitului pe constructii incepand cu ianuarie 2017, scrie Adevarul.

colajFoto: Colaj foto

Se coace un nou proiect privind asigurarea obligatorie a locuintelor Autoritatile din domeniul asigurarilor, impreuna cu specialisti ai Bancii Mondiale, lucreaza la un nou proiect privind asigurarea obligatorie a locuintelor, ne-au declarat surse avizate din domeniu. Acest lucru a devenit o necesitate, avand in vedere ca vechea lege are deficiente grave de conceptie, dar si de aplicare, astfel ca foarte putini mai tin cont de ea. Majoritatea romanilor continua sa ignore riscurile pe care le implica dezastrele naturale, in urma carora pot ramane fara casa, informeaza Romania Libera.

Ce urmeaza sa se intample cu santierul naval din Mangalia, dupa ce statul roman a redevenit actionar majoritar Desi la prima vedere o companie cu probleme, santierul naval de la Mangalia a fost in ultimele luni obiectul unor negocieri complicate intre doua companii straine si statul roman. In final, o companie a vandut, alta a cumᅡparat, iar statul a devenit actioᅡnarul majoritar. Coreenii de la Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) au vandut pachetul majoritar detinut la Daewoo Manᅡgalia Heavy Industries (DMHI) catre grupul olandez Damen, care a acceptat sa cedeze 2% din actiuni statului roman (acesta controland astfel 51% din capitalul social), relateaza New Money.

Ce fac acum si ce vor face bancile din Romania pentru angajatii inlocuiti de soft-uri si roboti Bancile mizeaza din ce in ce mai mult pe relatia de la distanta cu clientul, pe internet banking sau pe aparate multifunctionale cu ajutorul carora clientul poate face o gama variata de operatiuni. Este o veste buna pentru banci si clienti, dar mai putin buna pentru angajatii din domeniu, care fie se vor reconverti fie vor iesi din sistem. Leya, primul chatbot din Romania, a vorbit deja cu zeci de mii de clienti interesati sa afle detalii despre diverse produse si servicii bancare, precizeaza Capital.

Cresc, din nou, pretentiile vanzatorilor de apartamente din Cluj Preturile apartamentelor din cel mai scump oras al tarii - Cluj-Napoca - au revenit pe crestere in martie, dupa o usoara scadere in luna precedenta, arata datele portalului Imobiliare.ro. De altfel, cele mai mari cresteri de pret au fost consemnate luna trecuta in Timisoara, Cluj-Napoca si Bucuresti. In a treia luna a anului, pretentiile vanzatorilor de apartamente s-au majorat usor la nivel national. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, pretul mediu solicitat de catre acestia, atat pentru locuintele vechi, cat si pentru cele noi, a ajuns la 1.200 de euro pe metru patrat util, respectiv cu 0,3% mai mult decat la finele lunii trecute (cand se situa la o medie de 1.197 de euro pe metru patrat), scrie Actual de Cluj.

Incep lucrarile pentru repararea pistelor la Aeroportul Otopeni Potrivit unui comunicat transmis marti de Ministerul Transporturilor, lucrarile urmaresc repararea dalelor de beton degradate de la platforma 1 si a cailor de rulare aferente, intretinerea stratului de uzura la caile de rulare, inclusiv asternerea unui nou strat asfaltic, precum si operationalizarea balizajului luminos CAT III A la pista 2. Interventiile se vor face in etape, pentru ca operarea zborurilor pe aeroportul international sa fie cat mai putin afectata. Dupa lucrarile din ultimii ani, suprafata de rulare de la pista 1 este deja inlocuita in proportie de 80 la suta, informeaza Romania Libera.