Cati bani ar putea castiga Romania din organizarea Euro 2020 Romania va gazdui patru meciuri ale campionatului european de fotbal din 2020, iar autoritatile de la Bucuresti estimeaza ca turistii straini vor lasa in Romania circa 100 de milioane de euro cu ocazia acestui eveniment. "In mod particular, pentru cele 4 partide organizate la Bucuresti fiecare echipa va avea alocat un numar de 15.000 bilete, rezultand minim 120.000 turisti care vor veni la Bucuresti cu ocazia EURO 2020, care pot genera venituri de aproximativ 100.000.000 EUR (800 eur/turist)", precizeaza Economica.

Business reportFoto: Colaj foto

Semne de nervozitate in relatia Bucuresti - Bruxelles. Eugen Teodorovici: Vom semnala si noi lucrurile ar trebui schimbate in relatia Romania-Comisie sau Romania-state membre Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a anuntat miercuri ca Romania va elabora, pana la sfarsitul lunii aprilie, un document oficial de raspuns la Raportul de tara elaborat de catre Comisia Europeana in cadrul instrumentului de monitorizare a politicilor economice nationale la nivelul UE. In propriul raport, afirma Eugen Teodorovici, Romania va detalia, pe de-o parte, masurile pe care Guvernul le va aplica pentru a raspunde observatiilor europene legate de evolutia unor indicatori macro-economici si, pe de alta parte, pentru a semnala "toate nemultumirile noastre vizavi de modul in care, in cazuri justificate, si va spun- sunt foarte multe din pacate, lucrurile ar trebui schimbate in relatia Romania-Comisie sau Romania-state membre", scrie Curs de Guvernare.

UniCredit: Cresterea taxelor locale, impozit pe profit si impozitare progresiva, necesare pentru mentinerea deficitului bugetar Raportul trimestrial al UniCredit Bank arata ca in perioada urmatoare nu este exclus sa asistam la majorari ale unor taxe si impozite. Pentru a pastra tinta de deficit bugetar in 2018 sunt necesare majorari de taxe locale, introducerea impozitului progresiv pe venituri si a celui pe profit in cazul companiilor, in opinia analistilor UniCredit. In plus, politica fiscala dusa de actualul ministru al Finantelor, Eugen Teodorovici, in timpul precedentului sau mandat din 2015, a fost cea mai restrictiva de dupa criza financiara, scrie Economica.

Firma care vrea impreuna cu Bene o felie din cel mai scump parking face pasajele rutiere anuntate de Boc pentru calmarea traficului Anduro Impex a primit doua contracte de 930.000 lei primite de la Primaria Cluj. Societatea a castigat la inceputul lunii aprilie contractele puse la bataie de municipalitate pentru documentatia si studiile celor doua pasaje rutiere dorite in oras pentru a descongestiona circulatia, unul in zona Taietura Turcului si celalalt in cartierul Marasti. Pasajul de supratraversare a caii ferate in zona Taietura Turcului - Tudor Vladimirescu menit sa degreveze circulatia din cartierul Grigorescu, pe o artera importanta de legatura a parcului industrial al judetului cu orasul dar si cu una dintre comunele satelit, Baciu, va intra in santier cel mai probabil din 2020, relateaza Actual de Cluj.

Scrisoare deschisa a Investitorilor Straini: Finalizati legiferarea transferului contributiilor la angajat Comitetul director al Consiliului Investitorilor Straini a transmis miercuri presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor, prim-ministrului si ministrului de Finante o scrisoare deschisa privind transferul contributiilor sociale de la angajat la angajator si incertitudinea generata de acesta. Scrisoarea contine precizarea: "In ciuda faptului ca raman in dezacord cu modul in care acest transfer s-a reglementat, angajatorii isi doresc o legislatie clara si predictibila care sa asigure stabilitate pe termen mediu, garantie conferita de adoptarea finala sub forma unei legi aprobate de Parlament si publicata in Monitorul Oficial", informeaza Curs de Guvernare.

Reactoarele de la Cernavoda au nevoie de investitii de miliarde de euro Intreruperile neprogramate ale centralelor de productie a energiei electrice nucleare de la Cernavoda, un sector important de productie din total, grabeste proiectele de investitie in retehnologizare. Unitatea 1 a Centralei Nucleara de la Cernavoda are o vechime de circa 23 de ani de la startul functionarii, iar Unitatea 2 are 12 ani. Adica unitati de producere a energiei electrice nucleare care lucreaza aproape neintrerupt de multi ani si care au o importanta majora in productia nationala, cu o medie anuala de 20% din total. Dar probleme pot sa apara oricand, iar evenimentele din ultimele saptamani certifica acest lucru, precizeaza Capital.