Producatorul de apa minerala Lipomin Lipova vrea sa vanda pe bursa, in prima jumatate a lunii februarie, obligatiuni in valoare de 12 milioane de euro, conform prospectului de oferta de vanzare a obligatiunilor emise de Lipomin Lipova.

Compania intentioneaza sa vanda 240 de obligatiuni, la un pret de 50.000 de euro pe unitate, conform datelor publicate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.

Lipomin Lipova are posibilitatea suplimentarii emisiunii pana la 500 de obligatiuni, valoarea acesteia ajungand pana la maximum 25 milioane de euro.

La sfarsitul lunii septembrie, actionarii producatorului de bauturi racoritoare Lipomin Lipova (LIPO) au aprobat emisiunea unor obligatiuni in valoare totala de 25 milioane de euro pentru refinantarea unor credite, finantarea unor achizitii de participatii la alte firme si finantarea activitatii curente. Conform surselor apropiate companiei, banii obtinuti in urma vanzarii de obligatiuni vor fi folositi pentru investitii.

Cele 240 de obligatiuni au o maturitate de cinci ani si o dobanda de 8,5% pe an. Perioada de derulare a ofertei este 5-18 februarie 2008. Oferta este intermediata de sindicatul format din Banca Comerciala Romana si societatea de brokeraj BCR Securities.

Titlurile companiei se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sectiunea XMBS, sub simbolul LIPO, ultimul pret la care s-au tranzactionat actiunile fiind de trei lei pe unitate. Capitalizarea companiei este de 6,46 milioane de euro.

Conform ultimelor raportari, Nordexo Manufacturing detine 32,26% din actiunile Lipomin, in timp ce Rowat Invest are o participatie de 32,8%.

Business Standard