Qashqai a cucerit titlul de “Masina Anului” in Portigalia. Interesanta alegere daca luam in considerare clima blanda a Portugaliei si capacitatile de off-roader ale masinii. Poate ca pentru o tara cu iesire la Mediterana o decapotabila ar fi fost mai potrivita.

In schimb, Qashqai le place tare portughezilor din moment de, pe langa distinctia suprema in Portugalia, modelul a primit o nominalizare si la categoria masinilor de familie in versiunea propulsata de turbo diesel-ul de 1.5 litri, motor folosit si de modelele brandului Renault.

In competitia din acest an Qashqai a reusit sa devanseze branduri si modele cu traditie in Europa, precum Mondeo, Renault Laguna sau Twingo. Despre Qashqai, reprezentantii Nissan au comunicat ca este construit in Europa si special pentru europeni. Studiile de piata pe care le-au facut inainte de a produce modelul isi dovedesc acum utilitatea pentru ca masina a fost primita bine in mai multe tari de pe Batranul Continent.

Nissan anunta inca din luna decembrie a lui 2007 ca modelul Qashqai ajunsese aproape la plafonul de 100 de mii de unitati vandute in Eruopa. Cea mai buna piata pentru crossoverul Qashqai era, in decembrie 2007, Regatul Unit. In Portugalia, producatorul japonez a mai urcat inca o data pe podium la sectiunea “Cea mai buna masina off-road” cu noul X-Trail. In acest an este pentru a treia oara cand un model din gama Nissan primeste titlul de “Masina anului” in Portugalia.

Nissan Micra a fost primul autovehicul care a beneficiat de aceasta apreciere din partea publicului in 1985, urmat de Nissan Primera in 1991 In Romania avem doua competitii care decerneaza acelasi premiu: Masina Anului. Pentru 2008, juriile ambelor evenimente ale lumii auto romaniesti au ajuns la concluzia ca modelul Ceed de la Kia trebuie sa poarte distinctia amintita mai sus.

StiriAuto.ro