Cum imi cresc traficul pe site? Este intrebarea care ne-o punem in fiecare dimineata cei care traim in lumea Internetului. 17 metode de crestere a traficului pe site. Claudiu Gamulescu ne oferape underclick.ro 7 metode de crestere a traficului pe site.

1. Ca vorbeam de web 2.0 , primul pas ar fi crearea unui blog. E o experienta foarte buna langa faptul ca e benefica. Incercati sa scrieti despre ce va pricepeti si incepeti sa comentati pe alte bloguri, facand comentarii pertinente si adaugand linkul catre propriul site. Pe langa faptul ca aduce cresteri de trafic, produce si awareness si ofera avantajul ca doar folosind web 2.0 il poti intelege

2. Daca ti-ai facut un blog, ai grija ca acesta sa aiba un RSS feed si daca il are ar fi bine sa fie si monitorizat. Astfel stiu ca la data de 26 ianuarie 2008 cand scriu acest articol, blogul imi este citit de 142 de oameni prin RSS, folosind serviciul de la FeedBurner.com (adica tot Google)

3. Listeaza-te in cele mai bune directoare. Actiunea aceasta poate fi facuta de webmaster sau se poate apela la un serviciu externalizat. Noi spre exemplu oferim inscrierea in peste 310 directoare din Romania. Daca situl este pe .com atunci el vizeaza directoare in limba engleza care sunt foarte multe si la fel serviciile pot fi gratuite sau platite. Important e undeva sa se tina o lista si un cont al acestor inscrieri. Se poate crea un document excel pe tema aceasta. Nu ratati inscrierea in dir.yahoo.com, business.org, botw.org.

4. Si daca tot vorbim de inscrieri in directoare, poate cea mai importanta este cea de la Dmoz.org. Nu e usor sa te inscrii insa merita efortul. Imbucurator este ca astazi, sambata, 26 ianuarie 2008 se petrece intalnirea DMOZ Romania la Iasi (pentru cei care sunt in zona). Efortul pentru Underclick de a fi listat s-a tradus in 4 luni de asteptare

5. Scrieti articole si publicati-le! In engleza este mai usor pentru ca sunt situri dedicate pentru asa ceva ... in Romania se pare ca nimeni nu a acordat atentie asupra acestui tip de site. Exista un proiect al nostru numit PR Broker insa va fi functional abia din martie. Pentru engleza aveti Article City, GoArticles, Submit Your Articles and Ezine Articles. Copywrtingul web spune ca un articol bun are intre 500 si 1500 de caractere. Mai mult nu citeste nimeni. Si atentie la cum le scrieti (folositi elemente bold, subliniat, italic).

6. Scrieti reviewuri. Carti, gadgeturi, electronica, sociologie, marketing. Ce va pricepeti mai bine. Puteti sa va puneti semnatura in josul textului. Ca sunt pe Amazon, Epinions, Revoo sau forumuri, nu ezitati. In Romania in curand va fi un astfel de serviciu numit Gopinii.ro

7. Puneti-va linkul in semnatura de email. Desi pare banal ... multa lume da click acolo daca stiti sa o puneti intr-un context cum se cuvine. Mai ales daca vindeti servicii sau produse este esential. Totusi, mare parte a oamenilor nu o face.

8. Obtineti linkuri. Nu alergati dupa situri mari cu trafic mare ca sa va puna linkuri. Siturile mici, de nisa, va pot oferi un rezultat mult mai bun prin linkurile catre situl vostru din punct de vedere al motoarelor de cautare. Vizati situri cu PR de 4-6 . Puteti vedea Page Rankul instaland bara de Google.

9. Scrieti un newsletter. Nu trebuie sa fie zilnic, insa trebuie sa ofere informatii relevante. Acordati-va macar o data pe luna o ora ca sa il faceti. Ce e important e ca va puteti folosi de evenimentele offline ca sa adunati emailuri care sa primeasca newsletter.

10. Revenind la forta care o ofera Web 2.0 ... Stabiliti-va o retea sociala pe unul din siturile consacrate. E usor, si ofera link catre situl vostru. Din martie o sa aveti posibilitatea in Romania sa va creati o retea sociala foarte usor , dupa ce va fi disponibil Kula.ro

11. Intrati in Yahoo Groups si gasiti grupuri de discutii pentru tipologia serviciului vostru, chiar daca au cativa membri. Asa veti fi relevanti in industrie. Eu recomanda grupul "marketing lider"

12. "Aruncati" in zona sociala orice aveti. Desi pare tendentios, e bine sa o faceti. Fiecare nou articol, fiecare pagina, fiecare post pe blog legati-l de ceva 2.0 . O sa fiti mirati cat trafic se poate obtine de aici.

Citeste integral si dezbate pe Underclick.ro