Viitoarea varianta de Opel Vectra este pregatita sa isi arate fata in acest an, cel mai probabil la saonul auto de la Londra din vara. Asta pentru ca un prototip al viitorului model de serie a fost zarit pe strazile orasului Trollhatan, epicentrul brandului Saab, deci una din bazele GM. Opel renunta insa la denumirea de Vectra si va adopta numele de Insignia pentru, deocamdata, cel mai mare model al sau.

Ideea de la care a plecat Opel pentru crearea noii sale “nave amiral” este GTC Concept, un coupe prezentat de la salonul de la Genva din 2007. Insignia isi va imparti insa platforma cu Saab 9-3 si va fi produs si peste ocean sub brandul Saturn. Sub acelasi brand GM produce acum in America si modelele Astra sau Corsa. Faptul ca prototipul a fost prins nedeghizat in Suedia nu poate fi considerat o gresala a celor de la Opel, ci, mai degraba, un incident de comunicare.

Masina si-a dezvelit fara probleme stopurile, forma in stil Z4 a capacului portbagajului si chiar o parte din masca fata. Suficient pentru noi sa il consideram deja un concurent de temut pentru modelele franceze din clasa sa, dar si pentru Mondeo sau Passat. Pe aceeasi platforma cu Insignia si plecand de la acelasi GTC Concept, Opel va reinvia, foarte probabil, si carismaicul Calibra.

Pana atunci insa, click aici pentru a vedea fotografiile cu Insignia

.