Propunerile referitoare la modalitatea de repartizare a celor care nu au aderat inca la un fond de pensii private obligatorii vor fi analizate si va fi intocmit un raport care urmeaza sa fie prezentat premierului, a declarat luni seara ministrul Muncii, Paul Pacuraru.

Ministrul a facut aceasta declaratie in urma unei dezbateri la care au participat reprezentantii fondurilor de pensii, patronatele si mai multi oficiali.

Intre 200.000 si 450.000 de romani care nu si-au ales fondul de pensii pina pe 17 ianuarie vor intra la loteria care ii va repartiza la fondurile existente. Estimarea a fost facuta chiar de Pacuraru. Pe baza legislatiei actuale, fiecare fond va primi un numar de „nehotariti“ in functie de cota de piata pe care a acumulat-o. I

nsa, ulterior, fondurile de pensii mai mici au spus ca acest lucru ar duce la o concentrare excesiva a pietei, iar unele dintre ele chiar au cerut ca fondurile cu o cota mai mare de 20% sa nu mai aiba dreptul sa participe la loterie. In acest caz, fondurile care sint prejudiciate sint ING si Allianz-Tiriac, care au strins impreuna peste doua milioane de aderenti, adica jumatate dintre cei patru milioane de romani care au aderat la unul dintre cele 18 fonduri.

Cotidianul