Noul model afiseaza un design sportiv si tineresc, beneficiind totodata de siguranta, confortul si tehnologia de varf marca Mercedes-Benz. Lansarea oficiala a avut loc in cadrul festivalului de moda Berlin Fashion Week, in prezenta modelului Eva Padberg, noua imagine a Mercedes-Benz. Comparat cu vechiul model, noul CLC beneficiaza de peste 1.100 de inovatii si schimbari de componente, plus un design inovator, mostenit de la clasele superioare C, S si CL..

Inginerii din Stuttgart au dezvoltat un nou sistem direct-steer, mai agil si mai sigur, un sistem performant de entertainment, informare si navigare si un motor in 4 cilindri mult imbunatatit, capabil de 184 CP. Consumul de combustibil a fost redus cu pana la 10,8% fata de vechiul model. Accentele sportive ale masinii devin vizibile prin jantele de 18 inch din aliaj usor, cu anvelope late, farurile fumurii si suspensiile sport.

Interiorul masinii beneficiaza de schimbari in aceeasi maniera. Volanul este imbracat in piele si bordul este decorat cu elemente din aluminiu inchis la culoare. Vitezometrul si turometrul cu indicatoare de culoare rosie amintesc de implicarea Mercedes-Benz in motorsport. Mercedes-Benz CLC va fi disponibil in patru variante de motorizare cu 4 cilindri si doua variante de motorizare cu 6 cilindri.

Puterea variaza intre 122 si 272 CP. Noile motoare beneficiaza de un consum semnificativ redus, modele CDI fiind capabile sa parcurga peste 1.000 km cu un plin de rezervor. Toate variantele de motorizare sunt completate de transmisie manuala in 6 trepte, dar se poate opta si pentru transmisia automata in 5 trepte sau pentru binecunoscutul sistem 7G-TRONIC. Coupe-ul este dotat si cu o platforma de entertainment de ultima generatie, compatibila cu iPod, Bluetooth si USB.

Sistemul include un display digital color, plasat in consola centrala. Noul Mercedes-Benz CLC este succesorul unui model de succes care s-a vandut in peste 320.000 de exemplare in intreaga lume.

Vezi galerie foto cu Mercedes CLC pe AutoNews.ro