Cele mai bune ţări în care poţi să locuieşti şi să munceşti: unde sunt cele mai mari salarii.Un clasament privind cel mai bine plătiţi expaţi din lume arată că mutarea în străinătate poate creşte venitul mediu al lucrătorului cu 18.000 de euro pe an. Potrivit Bloomberg, cele mai mari salarii se pot obţine astfel în Elveţia, Statele Unite ale Americii şi Hong Kong, ţări unde venitul poate creşte mult mai mult, deşi angajatul ar face aceeaşi muncă ca acasă. Aceasta este concluzia unui sondaj care arată că 45% din expaţi spun că locurile de muncă existente sunt plătite mai mult pe plan internaţional, iar 28% au schimbat locurile pentru promovare, potrivitAdevarul.

businessFoto: Colaj foto

Eco-voucher de 9.000 de lei în schimbul unui autovehicul uzat. Primăria Capitalei publică regulamentul.Primăria Capitalei publică Regulamentul Programului de stimulare a eliminării din traficul bucureştean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare prin acordarea de eco-vouchere. Primaria Capitalei îşi propune eliminarea a 5.000 de autovehicule uzate, cu grad ridicat de poluare, de pe raza municipiului Bucureşti, prin acordarea a 5.000 de eco-vouchere cu o valoare nominală de 9.000 lei/ eco-voucher în vederea achiziţionării exclusive de autoturisme noi EURO 6, non-diesel, mijloace de locomoţie noi ”prietenoase cu mediul”, non-diesel, hibride sau electrice, obiecte electrocasnice şi electronice noi cu clasa energetică superioară, în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat, potrivitGandul.

Pensiile speciale din Apărare, MAI şi Serviciile Secrete au costat peste 3,45 miliarde lei în prima jumătate din 2018. Toţi românii le-au plătit.Pensiile speciale ale profesioniştilor care aparţin MApN, MAI şi din Serviciile Secrete au costat peste 3,45 miliarde de lei în prima jumătate a anului 2018, cu 18% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului 2017, bani plătiţi integral de la bugetul de stat, reiese din datele trimise exclusiv pentru Economica.net de către Casele de Pensii Sectoriale care le administrează. Peste 139.000 de persoane au încasat pensie specială militară în iunie 2018, în scădere cu peste 9.200 de beneficiari faţă de nivelul lunii iunie 2017, au adăugat oficialii instituţiilor citate, potrivitEconomica.

Drumul spre Sarmizegetusa Regia, modernizat cu bani europeni, s-a rupt de trei ori în doi ani.Modernizat în 2015-2016 cu 9 milioane de euro, bani europeni, drumul de 18 km care duce de la Orăștie la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia s-a rupt de trei ori în doi ani, după ce ploile și alunecările de teren s-au suprapus cu calitatea proastă a lucrărilor. Administratorul arterei, Consiliul Județean Hunedoara, a plătit deja 2 milioane de lei corecții financiare către Autoritatea de management din cadrul Ministerului Dezvoltării, urmând să-și recupereze banii de la constructor, dar a cheltuit alte 2 milioane de lei pentru reparații. Un efect firesc în astfel de situații, și acest caz a ajuns pe masa procurorilor DNA, scrieG4media.

România – singura ţară UE în care durata de muncă a scăzut din anul 2000 încoace.Durata de muncă în România s-a redus cu aproape trei ani în perioada 2000 – 2017, potrivit datelor publicate de Eurostat pentru statele membre. Practic, raportul dintre situaţia de la noi şi media UE s-a inversat de la începutul secolului. Atunci, noi aveam o durată de muncă aşteptată a fi de 36 de ani faţă de doar 32,9 ani media europeană. Anul trecut, noi am coborât la 33,4 ani, pe contrasens cu media UE, majorată la 35,9 ani. Clenciul acestui comunicat este că suntem SINGURA ţară membră UE în care durata de muncă a scăzut pe parcursul acestui secol. Desigur, se poate arăta şi faptul că venim de-abia pe locul opt ca apetit scăzut pentru muncă, într-un clasament în care conduc verii noştri italieni cu doar 31,6 ani, urmaţi (semnificativ) de greci cu 32,7 ani, potrivitCurs de guvernare.

Efectele noii legi a pensiilor: Casa de Pensii va angaja 1.300 de oameni în anul 2019 ca să poată recalcula toate pensiile.Casa Naţională de Pensii va angaja 1.300 de oameni în anul 2019 ca să poată recalcula pensiile românilor, în acord cu prevederile noii legi a pensiilor, a cărei variantă finală a fost definitivată marţi, 9 octombrie. "Este o creştere mare din 2021, când se intră pe noua formulă de calcul. Până în acel moment, specialiştii de la Casa Naţională de Pensii vor trebui să calculeze toate dosarele aflate în plată şi pe cele ale persoanelor care ies de acum înainte. (...) Un specialist de la Casa de Pensii poate calcula, în medie, 8 dosare pe zi. Vorbim de 5 milioane de pensionari", a explicat Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, potrivitEconomica.