Singurul producător român de tramvaie, exclus de la cea mai mare licitaţie din ţară. Astra Vagoane Călători, singurul producător de tramvaie din România, este exclus din start de la cea mai mare licitaţie de profil din ţară. Astfel, compania nu poate participa la procedura pentru achiziţia a 100 de tramvaie în Capitală, din cauză că Primăria Bucureşti impune ofertaţilor o cifră de afaceri medie pe ultimii trei ani de minim 280 milioane de lei, adică peste şase ori mai mare decât cea a firmei din Arad, potrivit Economica.net.

BusinessFoto: Colaj foto

Romică Părpălea, denunțătorul lui Liviu Dragnea în dosarul "Referendumul" și cel care a depus o sesizare privind legăturile acestuia cu Tel Drum, înființează, în Teleorman, firma Teldrum Liv&Rom. Romică Părpălea, denunțătorul liderului PSD Liviu Dragnea în dosarul "Referendumul" și cel care în vara anului trecut a depus și o sesizare referitoare la legăturile dintre Tel Drum și șeful partidului social-democrat, a înființat firma Teldrum Liv&Rom, în Teleorman. Firma are ca obiect de activitate "alte activități de curățenie", potrivit Profit.ro.

PIB de anul trecut - recalculat în minus cu aproape 2 miliarde de lei dar crescut la 7% în termeni reali. Rezultatul economiei pe anul 2017 a fost ajustat în minus cu aproape 2 miliarde de lei în termeni nominali, de la 858,66 miliarde lei în varianta provizorie până la 856,72 miliarde lei în varianta semidefinitivă. Totodată, deflatorul utilizat pentru trecerea în preţurile perioadei de bază a fost recalculat în plus cu o zecime de procent. Cu toate acestea, INS a majorat rezultatul de creştere economică de la 6,9% în varianta provizorie la 7% în cea semidefinitivă, ceea ce nu prea face sens şi ar merita o explicaţie suplimentară, potrivit cursdeguvernare.ro.

Vrei apartament la Cluj? Faţă de începutul anului, acum ţi se cere cu 100 de euro în plus pentru fiecare metru pătrat. Cei care vor să cumpere un apartament în Cluj plătesc la final de an, în medie, cu aproape 100 de euro în plus pentru fiecare metru pătrat de locuinţă, faţă de începutul lui 2018, arată o analiză imobiliară. În Cluj sunt acum peste 100 de şantiere şi proiecte în derulare, conform unei companii de consultanţă care monitorizează piaţa. Diferența de preț la 12 luni se situează sub pragul de 10%, subliniază cei de la portalul CompariImobiliare.ro, dar Clujul este singurul oraş din România cu preţuri peste cele de dinainte de criza din 2008, potrivit Actual de Cluj.

Cum vor deconta românii Apocalipsa Fiscală anunţată de Guvernul PSD. Suprataxarea băncilor, supraimpozitarea companiilor din domeniul energiei electrice şi a celei termice, a celor din telecomunicaţii, măsurile propuse în privinţa pensiilor private obligatorii, cu puternice repercusiuni asupra pieţei de capital din cauza influenţelor negative asupra investiţiilor în firmele listate la Bursa de Valori, vor destrăma întregul sistem economic românesc, producând puternice efecte negative asupra angajaţilor, a preţurilor din piaţă şi riscând sancţiuni uriaşe din partea Uniunii Europene pentru încălcarea directivelor privind liberalizarea pieţei şi a celor legate de concurenţă, potrivit Adevărul.

În mijlocul scandalului de securitate, Huawei anunţă învestiţii de două miliarde de dolari în cybersecurity. Huawei Technologies a anunţat că va cheltui două miliarde de dolari în următorii cinci ani pentru a se concentra pe securitatea cibernetică. Investiţia va viza modernizarea laboratoarelor şi recrutarea de personal în încercarea de a lupta împotriva preocupărilor globale cu privire la riscurile asociate echipamentelor sale de rețea, potrivit Economica.net.

Cancelarul Austriei vine la Dăncilă pentru a discuta preluarea de către România a președinției UE.Discuția, într-un moment în care Guvernul lovește și companii austriece. Sebastian Kurz, cancelarului federal al Austriei, țară care deține în prezent Președinția rotativă a Consiliului UE, vine mâine la București pentru a discuta cu premierul Viorica Dăncilă, tema principală fiind preluarea de către România a Președinției UE. Vizita, programată anterior, este însă într-un moment în care măsurile fiscale pregătite de Guvern afectează și companii de pe piața locală cu acționar austriac, precum OMV Petrom, BCR (controlată de grupul Erste), Raiffeisen, potrivit Profit.ro.