"Perlele" energiei, deţinute chiar de stat, Hidroelectrica şi Nuclearelectrica, vor fi afectate masiv de OUG Teodorovici-Vâlcov. Explicaţii. Marii producători de energie electrică Nuclearelectrica şi Hidroelectrica, cei care, în actualele condiţii de piaţă, au devenit cei mai eficienţi, par a avea cel mai mult de suferit începând din primăvara anului viitor, ca urmare a măsurilor din Ordonanţa cu noile măsuri fiscal-bugetare. Cei doi producători de energie vor avea de suferit, mai întâi, ca orice altă companie,de stat sau privată, din domeniul energiei, prin impunerea taxei de 2% pe cifra de afaceri, care se percepe la afacerile din anul anterior, potrivit Economica.net.

Business ReportFoto: Colaj foto

PIB de anul trecut - recalculat în minus cu aproape 2 miliarde de lei dar crescut la 7% în termeni reali. Rezultatul economiei pe anul 2017 a fost ajustat în minus cu aproape 2 miliarde de lei în termeni nominali, de la 858,66 miliarde lei în varianta provizorie până la 856,72 miliarde lei în varianta semidefinitivă. Totodată, deflatorul utilizat pentru trecerea în preţurile perioadei de bază a fost recalculat în plus cu o zecime de procent. Cu toate acestea, INS a majorat rezultatul de creştere economică de la 6,9% în varianta provizorie la 7% în cea semidefinitivă, ceea ce nu prea face sens şi ar merita o explicaţie suplimentară, potrivit cursdeguvernare.ro.

Laurențiu Mitrache și Bogdan Neacșu, avizați de BNR pentru conducerea CEC Bank. Preiau posturile din ianuarie. Laurențiu Mitrache și Bogdan Neacșu au primit avizul BNR pentru poziția de director executiv, respectiv prim-vicepreședinte al CEC Bank, decizie care confirmă informațiile anunțate de Profit.ro din septembrie, urmând să își preia funcțiile în luna ianuare. Contractul de mandat cu Ministerul Finanțelor a fost semnat, conform procedurii, în după-amiaza zilei de astăzi. Informațiile au fost confirmate pentru Profit.ro de Laurențiu Mitrache și Bogdan Neacșu.

Wall Street, în scădere susținută după declarațiile lui Trump / Dow Jones pierde aproape 3%. Bursă de la New York a scăzut pentru a patra sesiune consecutivă ca urmare a declarațiilor președintelui Trumpși a lipsei de încredere în acțiunile Trezoreriei. Dow Jones a pierdut 2.91%, iar Nasdaq 2.21%. Trezoreria a avut, de asemenea, o discuție cu autoritățile americane de reglementare care l-au asigurat că nu sa întâmplat nimic extraordinar pe piețe, potrivit unei surse. Initiative care nu au fost insa apreciate de investitori. Indicele Dow Jones a pierdut 653.17 puncte (2.91%), ajungând la 21.792,20 puncte. Nasdaq a cedat 140.08 puncte (2.21%) coborand la 6.192,92 puncte. S & P-500 a scazut cu 65,52 puncte (2,71%) la 2.351,10 puncte, potrivit AFP.

Preţul cărnii de porc din România are cea mai mare creştere din UE. Producţia pentru 2019 este compromisă. Preţul de la poarta fermei a porcului românesc a crescut în prima parte a acestei luni cu până la 7,5% comparativ cu ultimele patru săptâmâni, fiind cea mai mare majorare din UE. De vină sunt sacrificările masive din cauza pestei porcine africane, astfel că cererea a devenit mai mare decât oferta. Preţul carcasei de porc de tip S costa în data de 10 decembrie, în medie, 1,55 euro kilogramul, cu 7,3% mai mult decât cu o lună în urmă şi cu 3,8% peste preţul de anul trecut, indică ultimele date ale Comisiei Europene, potrivit Economica.net.

Top 20 cele mai importante adjudecări la Artmark în 2018. Grigorescu - cel mai scump artist. Nicolae Grigorescu a fost și în 2018 cel mai bine vândut artist român în licitațiile organizate la Artmark, cu opere în valoare totală de 812.000 de euro. Cel mai scump tablou vândut pe piața românească anula cesta a fost "Țărăncuță cu basma albă", de Nicolae Grigorescu, adjudecat în "Licitația de Toamnă", organizată de Artmark, contra sumei de 340.000 de euro, un record în piață. Pe locul doi în topul celor mai apreciați artiști români a fost Nicolae Tonitza - opera sa "Tătăroaică privind marea" a fost vândută cu 210.000 de euro în sesiunea de vânzări din iarnă, potrivitProfit.ro.