Încep din nou denunţările de contracte de energie electrică. Traderii rup contractele şi plătesc penalităţi, dar tot câştigă. Practica denunţării contractelor pe piaţa de energie electrică, situaţie care a apărut la începutul anului trecut, din cauza crizei de pe piaţă, a reapărut acum, dar noutatea este că sunt denunţate contracte trader-furnizor, relatează Economica.net.

Business ReportFoto: Hotnews

Top tranzacții: Cel mai scump complex de birouri vândut până acum, al doilea cel mai scump mall tranzacționat vreodată în București și două nume noi puternice pe piață. Cele mai mari cinci tranzacții imobiliare încheiate în 2018 au avut o valoare totală de aproape 600 milioane de euro, echivalentul a circa două treimi din volumul de tranzacții prognozat pentru 2018 la nivel local de brokerii activi pe piață. Două dintre cele mai scumpe proprietăți tranzacționate în 2018 au intrat și în topul celor mai mari tranzacții imobiliare încheiate vreodată în România conform Profit.ro.

CFA – Neîncrederea în economie se amplifică la sfârșitul anului: Inflația – peste 4,2% în 2019 / Euro – peste 4,74 lei. Neîncrederea în economie s-a accentuat în noiembrie, pe seama ambelor componente ale Indicatorului de Încredere Macroeconomică publicat, vineri, de asociaţia analiştilor CFA România și citat de cursdeguvernare.ro.

Iurie Topală: Transportul de pasageri la CFM generează pierderi de milioane de lei. Veniturile întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova” sunt acumulate din transportul mărfurilor. În cazul transportului de pasageri, cheltuielile sunt mult mai mari ca veniturile, iar pierderile ajung la 100 de milioane de lei pe an. Administraţia întreprinderii susţine că pe parcursul anului curent au fost destul de multe realizări, inclusiv legate de plata salariilor. Chiar şi aşa, la CFM mai este mult de la lucru, transmite IPN citat de Adevarul.

Veste bună despre Pasajul Domneşti: lucrările la al doilea giratoriu suspendat din România ar putea începe în ianuarie. Lucrările la Pasajul Domnești de pe Centura Capitalei ar putea începe în ianuarie, după ce pe 20 decembrie a fost emisă autorizația de construire, estimează reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutierie (CNAIR). Pasajul va fi sub forma unui sens giratoriu suspendat, a doua construcție de acest tip din România, după cel de lângă Ploiești relatează Economica.net.