Analistii Deutsche Bank (DB), cea mai mare banca germana si unul dintre jucatorii de top bancar european, vad in urmatorii trei ani un sistem bancar romanesc de aceeasi marime ca si cel din Ungaria, in conditiile in care acum se afla la jumatate fata de acesta, pe fondul cresterii veniturilor salariale si a increderii populatiei in banci, se arata in raportul DB “Bankingul in statele din sud-estul Europei”.

“Dinamica sectorului bancar roman este cea mai ridicata din regiune, atingand o medie de 27% pe an, in urmatorii trei ani. Am putea asista, asadar, ca, in 2011, activele bancilor romanesti sa se apropie de cele ale sistemului bancar din Ungaria, desi in prezent se afla la jumatate, ca valoare”, se arata in research-ul Deutsche Bank.

Analistii germani mai spun ca, in ultimii doi ani, tabloul creditarii s-a modificat fundamental. “Increderea tot mai mare in sectorul bancar si veniturile in continua crestere au facut ca segmentul creditarii si in special al creditului de nevoi personale sa se extinda cu viteza sunetului”, se arata in studiul DB.

Integral in Business Standard