Executivul are nevoie de bani: Cea mai mare sumă luată până acum de România la o singură ieșire pe extern. Guvernul a luat 1,15 miliarde euro prin titlurile pe 7 ani, 500 de milioane de euro prin vaanzarea celor pe 15 ani, iar cu cele pe 30 de ani 1,35 miliarde de euro, potrivit Bloomberg. Este pentru prima dată când România se împrumută pe 30 de ani în euro. Executivul a mai luat bani de pe piețele externe pe 30 de ani, dar prin vânzarea de obligațiuni în dolari. Nevoia de bani a Guvernului este destul de ridicată, după ce în primele luni ale acestui an a împrumutat mai puțin de pe piața internă, potrivit Profit.ro.

BusinessFoto: Colaj foto

Tramvaiul 41 va fi suspendat o lună în această vară, pentru lucrări la Pasajul Ciurel şi la Metroul de Drumul Taberei – surse. Circulaţia tramvaiului 41, cel mai folosit mijloc de transport de suprafaţă din Capitală, va fi suspendată circa o lună în această vară, pentru derularea de lucrări la Pasajul Ciurel şi la Metroul de Drumul Taberei. Măsura este necesară pentru prevenirea accidentelor, au spus pentru Economica.net surse apropiate situaţiei. "De comun acord, RATB şi factorii implicaţi, constructorii cu Primăria, vor hotărî exact perioada", ne-au mai spus sursele.

Se poate sau nu vorbi despre o nouă criză imobiliară, în 2019? „Ce criză? Colcăie piaţa de clienţi“. Anul trecut a adeverit estimările cu privire la încetinirea ritmului de creştere a pieţei rezidenţiale autohtone, atât în ceea ce priveşte preţurile locuinţelor, cât şi volumul de tranzacţii. Cel puţin deocamdată, tendinţa pare a se menţine şi în 2019 – este semnificativ faptul că, la finele lunii februarie, suma medie solicitată pentru un apartament la nivel naţional era, potrivit Indicelui Imobiliare.ro, cu doar 3% mai mare decât în perioada similară a lui 2018, scrie Imobiliare.ro.

Cum propun hotelierii rezolvarea crizei forţei de muncă din turism. ”În ultima perioadă din ce în ce mai des se discută de soluţia salvatoare adusă de importul de forţă de muncă din ţările non UE. Nu dorim să tragem încă un semnal de alarmă, am făcut-o deja de prea multe ori şi din păcate rezultatul nu s-a văzut. De data aceasta dorim să lansăm anumite acţiuni concrete care să aducă soluţii la această criza”, a declarat Călin Ile, Preşedinte Federaţiei Industriei Hoteliere din Romania (FIHR), pentru Adevărul.

Dragnea a discutat cu reprezentanții Uber și Taxify, care cer reglementarea serviciilor de ridesharing. Negocierile continuă. Liderul PSD și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, i-a primit, zilele trecute, conform informațiilor Profit.ro, pe reprezentanții companiilor Uber și Taxify/Bolt cu care a discutat pe tema solicitării acestora de reglementare a serviciilor de ridesharing. Discuțiile au loc în contextul în care Guvernul intenționează să adopte o ordonanță de urgență prin care ar putea afecta activitatea companiilor respective, iar Camera Deputaților urmează să dezbată două proiecte de legi, inițiate chiar de PSD, privind transportul alternativ de persoane, potrivit Profit.ro.