Țara din UE care și-a scos cetățenia la vânzare pentru a-și salva economia s-a umplut de chinezi. Numărul permiselor de rezidenţă emise anul trecut cetăţenilor statelor din afara UE prin programul "Golden Visa" din Grecia a crescut cu 46%, faţă de 2017. Programul "Golden Visa" oferă investitorilor din afara Uniunii Europene care au achiziţionat proprietăţi imobiliare în valoare de cel puţin 250.000 de euro în Grecia un permis de rezidenţă pentru o perioadă de cinci ani atât pentru deţinătorul vizei cât şi pentru familia sa, potrivit stirileprotv.ro.

BusinessFoto: Colaj foto

Autostrada Transilvania: orădenii de la Trameco intră în competiţie cu vecinii din Ungaria pentru aducerea autostrăzii la graniţă. Constructorul orădean Trameco a pregătit terenul pentru bucata din Autostrada Transilvania (A3) de la graniţa cu Ungaria. Este vorba despre cei 5,35 kilometri ai lotului Biharia – Borş, care ar trebui să fie gata în al treilea trimestru din 2020. Daca firma românească se va mişca totuşi mai repede, ar putea ajunge cu autostrada la graniţă înaintea celor din Ungaria, care lucrează la M4, potrivit Economica.net.

Creştere cu 30% a venitului mediu în gospodării pe T4 din 2018: Observaţii. Datele publicate de INS pentru trimestrul IV 2018 arată că veniturile totale unei gospodării au fost de 4.608 lei , cu 29,1% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017. Suma care a revenit pe persoană a fost de 1.772 lei, cu 30,1% în plus. Sunt cele mai mari valori din ultimii patru ani, cu mult peste creşterea economică ceva mai mare de patru procente. Însă, decalajul dintre mediul urban şi cel rural își continuă creșterea spre cote alarmante Venitul total pe persoană a ajuns cu 56% mai mare în mediul urban decât în mediul rural, potrivit cursdeguvernare.ro.

ANALIZĂ Statul vinde mai multe locuințe sociale decât construiește. Peste un sfert dintre cumpărători sunt chiriașii ANL care vin cu banii jos sau nu spun de unde au bani. Primăriile au vândut în ultimul deceniu peste 4.500 de locuințe ANL, care, teoretic, sunt închiriate de tineri aflați la început de carieră. Surprinzător este că peste 27% dintre chiriași cumpără cu banii jos sau omit să indice sursa de finanțare. Ritmul a accelerat în ultimii cinci ani, perioadă în care statul a vândut mai multe locuințe decât a construit, conform datelor analizate de Profit.ro.

Pauză de „respiro” în cea mai scumpă piaţă a apartamentelor din ţară: s-au diminuat uşor preţurile cerute, vânzările imobiliare au scăzut. Cluj-Napoca este unul dintre cele trei mari centre regionale unde așteptările vânzătorilor s-au diminuat în martie, arată cel mai recent raport al portalului Imobiliare.ro. Suma medie solicitată pentru un metru pătrat de apartament (nou sau vechi) a ajuns, astfel, la 1.237 de euro pe metru pătrat util, cu 0,3% mai mult decât la finele lui februarie (când era 1.233 de euro pe metru pătrat util), potrivit Actual de Cluj.

Implementarea 5G și războiul global din spatele ei. Dilema Europei. mplementarea generației a cincea de tehnologie în rețele celulare fără fir – cunoscută publicului larg sub acronimul 5G – a declanșat un război global al marilor jucători în domeniu și al guvernelor din spatele acestora. Acest războiul e în plină desfășurare. Practic, e o confruntare SUA – China ce afectează inclusiv Europa, iar premisele sunt descrise pentru cursdeguvernare.ro de către Bogdan Botezatu, director cercetare amenințări informatice al BitDefender.