Internetul a fost accesat cel putin o data de numai 24% din romani, fata de 84% din populatia Olandei si 57% din cetatenii Uniunii Europene, informeaza un comunicat eliberat vineri, de Eurostat (Biroul Statistic al Comunitatii Europene).

Potrivit datelor prezentate, in 2007, comertul electronic a fost utilizat de doar 3% dintre romani, la fel ca bulgarii, situandu-se pe ultimul loc, in timp ce olandezii au apelat la acest gen de servicii intr-o pondere de 55%.

De asemenea, romanii sunt codasi si la utilizarea serviciilor bancare prin internet, cu un procent de numai 7% utilizatori, in timp ce bulgarii sunt pe ultimul loc, cu 5%, iar finlandezii, la mare distanta, ocupa primul loc, cu o pondere de 84% de populatia tarii care a utilizat astfel de servicii in 2007.

Calculatoarele romanilor au fost virusate in proportie de 24% in 2007, ale bulgarilor in proportie de 17%, pe cand cele mai bine protejate sisteme de calcul au fost cele ale cehilor, cu doar 7%. Cele mai slab protejate au fost calculatoarele lituanienilor, care au inregistrat o pondere de 41%.

Business Standard