Taximetristii din Craiova acuza angajatii Salubritatii ca au ridicat aproape toate WC-urile ecologice din statiile de taxi, acestea devenind obiectul unei afaceri din care se scot bani frumosi. WC-urile publice din Banie au devenit un lux pentru taximetristii craioveni, care sustin ca, in ultimul timp, acestea au disparut unul cate unul. Taximetristii au adus si cateva exemple de zone in care nu mai exista nici un WC ecologic.

Statiile de la Orizont, din cartierul Craiovita, de la Simplon sau Complexul Vechi, in Brazda lui Novac, sunt lipsite de elementara toaleta. In aceste conditii, taximetristii sunt nevoiti sa se descurce cum si pe unde pot. „Noi nu muncim intr-un sediu, sa avem la dispozitie un WC. Cei mai multi lucram opt ore pe zi. Cand iti vin nevoile, ce faci? Nu ne permitem sa ne ducem in baruri sau in restaurante, ca nu te lasa nimeni sa le folosesti toaleta fara sa consumi ceva.

Nici acasa nu merita sa te duci, de multe ori ar trebui sa strabati jumatate din oras doar ca sa nu faci pe tine“, a explicat Vali Opris, taximetrist craiovean.

Salubritatea acuza vandalismul...

Directorul Serviciului Public de Salubritate, Dan Petre, care are in custodie WC-urile ecologice amplasate pe domeniul public, le da dreptate taximetristilor si spune ca unele WC-uri au fost ridicate.

Motivul principal pentru care acestea nu mai sunt in apropierea statiilor de taxi ar fi distrugerea lor. „Nu mai sunt in locurile stiute pentru ca multe sunt la reabilitare. Mai mult de jumatate dintre ele au fost cel putin o data reparate, usile si interioarele fiind distruse. In cazul altora am avut probleme cu locatarii din zonele unde erau amplasate si a trebuit sa le ridicam“, a declarat Dan Petre.

In legatura cu statia de taxi de la Complexul Vechi, Dan Petre a precizat ca WC-ul ecologic a fost ridicat pentru ca terenul a fost revendicat si castigat de fostul proprietar. Dupa ce a facut mai multe adrese la primarie prin care se plangea ca WC-ul este chiar langa terenul lui, proprietarul a avut castig de cauza, acesta fiind ridicat. Toaleta ecologica de la statia Simplon a fost ridicata pentru ca locatarii din zona au reclamat mirosul emanat de acesta.

... taximetristii acuza Salubritatea

Desi conducerea Serviciului Public de Salubritate sustine ca a avut motive intemeiate sa renunte la cateva toalete, taximetristii nu sunt siguri de bunele intentii ale autoritatilor locale. Oamenii sunt convinsi ca acestea au devenit o afacere prospera pentru angajatii Salubritatii, care le-ar inchiria la negru.

Integral in Gazeta de Sud