Deficitul la 5 luni, cu 80% mai mare decât cel din 2018: nu se investește în plan local, pentru a nu exploda deficitul general. Explicaţia rezultatului mai slab din acest an al bugetului general consolidat este localizată în startul mai slab de an, când plusul rezultat pe baza încasărilor aferente preponderent activităţii din anul precedent a fost cu mult mai firav, şi în performanţa clar mai slabă din luna aprilie. Din păcate, pentru luna iunie nu este de aşteptat o îmbunătăţire a situaţiei, de-abia în iulie datele istorice fiind pe plus şi pe un trend crescător, potrivit cursdeguvernare.ro.

BusinessFoto: Colaj foto

Starea finanţelor ţării: Proastă. Economia nu poate plăti în ritmul în care statul consumă. Politica fiscală a guvernului a dus la un dezechilibru important al bugetului spre jumătatea anului, în ciuda unei creşteri robuste a încasărilor statului. Sursa dezechilibrului sunt cheltuielile de consum. E vorba în special de sumele extrem de mari, în creştere continuă, cheltuite cu salariile bugetarilor. La fel se întâmplă la pensii. Apoi, contează în acest dezechilibru şi cheltuielile statului cu bunuri şi servicii. Per total, guvernul a creat un dezechilibru al finanţelor publice prin majorarea cheltuielilor propriei funcţionări, neţinând cont de puterea economiei de a-i livra taxe din activitate pe măsura nevoilor statului, scrie și Economica.net.

Primele detalii ale celui mai mare proiect imobiliar gândit de Ion Țiriac. Omul de afaceri Ion Țiriac a lansat primele detalii ale mega proiectului imobiliar pe care Profit.ro l-a anunțat în premieră. Complexul prevede construcția a 27 de tronsoane de clădiri de până la 20 de etaje și va cuprinde locuințe, birouri, un mall și un hotel, în imediata vecinătate a centrului expozițional Romexpo din Capitală. Date analizate de Profit.ro relevă că ansamblul ar urma să fie dezvoltat pe un teren format din trei loturi cu o suprafață cumulată de 6,9 hectare ce aparține companiei Auto Rom.

Mașină de colecție – versiunea limitată Dacia Duster Black Collector. Atunci când spunem mașină de colecție ne referim la exoticele fabricate într-un număr limitat de exemplare, dar același lucru poate fi spus și despre seria limitată Dacia Duster Black Collector, care se va fabrica în doar 500 de exemplare. Versiunea limitată a autoturismului construit la Mioveni a fost dezvăluită în cadrul evenimentului Big Dacia Picnic, ce are loc anual în apropierea Parisului. Chiar dacă este doar o versiune limitată a unui model consacrat, peste 10.000 de fani ai mărcii s-au strâns pentru a fi martori la dezvăluirea mașinii, scrie auto-bild.ro.

Autostrada de Centură Bucureşti Sud: turcii de la Alsim Alarko vor face două din cele trei loturi. Turcii de la Alsim Alarko vor construi şi lotul 1 din Autostrada de Centură Bucureşti Sud, după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţiile la licitaţie. Constructorul turc a câştigat şi contractul pentru lotul 2 din A0 Sud, unde a demarat deja lucrările de proiectare. Turcii de la Alsim Alarko au mai câştigat şi contractul pentru construirea lotului 2 din Autostrada de Centură Bucureşti Sud, potrivit Economica.net.

Cel mai mare berar al lumii vrea să atragă 9,8 miliarde de dolari din listarea la Hong Kong a operațiunilor din Asia-Pacific, cel mai mare IPO din acest an. Budweiser Brewing Company APAC, divizia ce urmează a fi listată, reunește peste 50 de branduri de bere. Oferta publică, lansată astăzi, include 1,6 miliarde de acțiuni, prețul acestora urmând să fie cuprins în intervalul 40-47 de dolari din Hong Kong (5,13 - 6,02 dolari). Chiar dacă acțiunile ar fi vândute la cel mai mic preț specificat în prospect (situație în care compania ar atrage 8,3 miliarde de dolari), IPO-ul ar fi cel mai mare din 2019, depășind listarea Uber la New York, potrivit Profit.ro.