Euro ar putea ajunge la 4,81 lei, anul viitor. Moneda naţională, cea mai slabă evoluţie din Europa Centrală şi de Est, în 2019 - sondaj Reuters. Anul viitor, leul românesc ar urma să se deprecieze, la 4,81 pentru un euro, de la 4,725, conform sondajului realizat de Reuters în perioada 1-3 iulie în rândul a 34 de analişti. Leul românesc a înregistrat, în acest an, cea mai slabă performanţă din regiune, din cauza politicilor fiscale lipsite de predictibilitate şi a sporirii dezechilibrelor economice, apreciază analiştii intervievaţi de Reuters, conform Economica.net.

colaj businessFoto: Hotnews

Gol bugetar de 11 mld. lei, din care ar putea fi acoperiţi doar șapte. Ce tăieri propune Guvernul pentru acoperirea găurii bugetare. Executivul ia în calcul măsuri precum impozitarea drastică a pensiilor speciale şi tăierea unor programe sociale pentru copii, cum ar fi “Cornul şi laptele”, potrivit unor surse din conducerea PSD, citate de Incont.ro.

România, în atenția UNESCO pentru exploatarea neconformă a pădurilor de fag înscrise în patrimoniul mondial. O comisie comună a Centrului pentru patrimoniu mondial UNESCO și specialiști în monitorizare reactivă de la Uniunea Internațională de Conservare a Naturii (IUCN) vor veni în România pentru a evalua modul în care țara noastră respectă regulile de administrare a unuia dintre obiectivele sale înscrise în Lista Patrimoniului Mondial, „Pădurile seculare și virgine de fag din Carpați și alte regiuni ale Europei”, scrie Profit.ro.

Cîţu, despre manipularea datelor la buget: I-am dus lui Teodorovici declarația pe proprie răspundere să o semneze și a aruncat-o pe jos. Florin Cîţu spune la Digi24, la emisiunea „În faţa ta”, că Guvernul şi-a supraestimat veniturile atunci când a făcut bugetul. Senatorul PNL îi acuză pe Viorica Dăncilă şi Eugen Teodorovici că au măsluit şi manipulat aceste date şi că refuză să-şi asume răspunderea.

Sistemul prin care se calculează salariul minim ar putea fi schimbat. Specialiștii sunt îngrijorați. Iniţiatorii propun ca salariul minim pentru cei cu liceu să fie de 1,2 ori mai mare decât pentru necalificaţi, de exemplu. Şi de aproape 3 ori mai mare pentru cei cu doctorat, indiferent de experienţa lor, anunță StirileProTV.

CNSM: Prima Casă a dobândit o dimensiune sistemică. Programul s-a îndepărtat de scopul său social. Vulnerabilitățile programului guvernamental “Prima Casă” sunt, din nou, evidențiate de CNSM, având în vedere dimensiunea sistemică pe care a atins-o: reprezintă 45% din stocul creditelor ipotecare. Avertismentul apare în contextul în care Guvernul a anunțat recent că vrea să extindă programul, majorând suma care poate fi contractată, mărind garanția statului și reducând dobânda impusă băncilor, scrie Wall-Street.