Tinta numarul unu a controalelor Fiscului din aceasta luna va fi domeniul constructiilor, a declarat saptamina trecuta Eugen Ciorici, seful Departamentului de Inspectie Financiar-Fiscala din Agentia Fiscala (ANAF). „In luna ianuarie am controlat cu predilectie firmele de intretinere si reparare de autovehicule, pe cele din constructii si firmele care colecteaza fier vechi. In februarie, prioritatea sint firmele de constructii.

In ce priveste controalele fiscale, pot spune ca 2008 este anul domeniului constructiilor”, ne-a declarat Ciorici. Seful ANAF, Daniel Chitoiu, si-a dezvaluit intentia de a „intra” in forta pe piata imobiliara inca de la sfirsitul anului trecut, cind anunta punerea in functiune de la 1 ianuarie 2008 a unei baze comune de date impreuna cu Ministerul Administratiei si Internelor, Camera Notarilor si Cadastrul.

Baza este folosita in prezent ca sursa de informatii pentru controalele fiscale. ANAF obtine acum informatii la nivel national de la Camera Notarilor si Agentia de Cadastru, dar si de la primarii prin intermediul Ministerului Administratiei. Constructorii par sa se fi asteptat la un asalt al statului asupra conturilor firmelor dintr-un sector care a devenit intre timp primul ca dinamica in economie.

Integral in Cotidianul